Heti kedvencünk: sült karfiol édesen és csípősen, narancsos mázzal

Az ünnepek után nagyon szeretjük a könnyű recepteket, és azzal sincs bajunk, ha egyáltalán nem szerepel a nevükben a saláta szó. Ez a finom, karfiolos fogás kevés kalóriát tartalmaz, és csak egy nagy adag párolt rizst kell főznöd mellé!

Csípősen a legfinomabb.
Csípősen a legfinomabb.from_my_point_of_view

Hozzávalók 2 személyre

A karfiolhoz

  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • 1 kisebb bögre liszt
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 1 darab tojás
  • 1 kis pohár sör
  • 1 nagyobb mk. cukor

A mázhoz

  • 1.5 dl. ketchup
  • ízlés szerint paprika, só, bors, csili, gyömbér, fokhagymapor
  • 1 nagy ek. méz
  • 4 ek. szezámolaj
  • 2 darab narancs leve és héja
  • 1 tk. rizsborecet
  • 3 ek. szójaszósz
  • 1 ek. pirított szezámmag
  • 1 csapott ek. keményítő
Recept idők

Elkészítés:

1. A máz hozzávalóit rázd össze alaposan, majd kis lángon forrald össze, amíg besűrűsödik.

2. A karfiolt egy zöldségpárolóban 8-10 perc alatt párold készre.

3. Keverj tésztát a lisztből, cukorból, tojásból annyi sör hozzáadásával, amennyivel a nokedlinél kicsit hígabb tésztát kapsz.

4. Sózd alaposan a karfiolokat, majd forgasd meg a tésztában. 

5. Csöpögtesd le, és bő, forró olajban 6-8 perc alatt süsd készre. Még melegen forgasd meg a mázban. 

 

kapcsolódó Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok
Karaj, tarja, dagadó - sertésügyi alapok

Roskadásig vannak a hentespultok, te meg csak nézel, hogy mit vegyél vacsorára? Az addig oké, hogy hús. De sertés, marha, kacsa, pulyka vagy csirke? És milyen része? Miből készül a pörkölt, a gulyás, a sült hús vagy éppen a kocsonya?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

február16., 06:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

február20., 12:56

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

február24., 11:12

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

február13., 06:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

február15., 06:32

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

február14., 07:32

Mustra