Maradékmentés elegánsan: narancslekváros kalácspuding whiskyvel

A legegyszerűbb fogásoknak is létezik ünnepi változata, ez is épp egy ilyen remekmű.

Csonthéjasokkal a tetején is finom.
Csonthéjasokkal a tetején is finom.bhofack2

Hozzávalók 2 személyre

  • 5 nagyobb szelet kalács felkockázva
  • 6 ek. narancslekvár
  • 2 ek. narancsszörp
  • 0.3 dl whisky
  • 3 db tojás
  • 4 dl tejszín
  • 0.5 db vaníliarúd kikapart magjai
  • 4 ek. porcukor
  • 1 mk.
  • 3 dkg puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

1. A lekvárt, a szörpöt és whiskyt keverd el egy kisebb tálban, és tedd félre.

2. A kalácsot kockázd fel, és szórd egy kivajazott jénaiba. 

3. A többi hozzávalót alaposan keverd el, majd forgasd össze a kalácsokkal.

4. 170 fokon 25perc alatt süsd készre, majd a lekvárral (és egy kis tejszínhabbal) a tetején tálald. 

TIPP: Ha még izgalmasabbra szeretnéd, sós karamellszósszal és durvára tört pisztáciával szórd meg a tetejét!

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek