Cukkinivel és hallal készül az egyik legfinomabb és legegyszerűbb tésztás fogás

Egy nagy adag parmezánt nem érdemes kihagynod a tetejéről, és ha még krémesebbé tennéd, mascarpone és tejföl keverékével lesz rajta legfinomabb a szósz.

Bármilyen halfilével finom lesz.
Bármilyen halfilével finom lesz.photohomepage

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 deka parmezán lereszelve
  • 3 ek. mascarpone
  • 1 ek. tejföl
  • 2 kisebb szelet lazac kissé besózva, citromozva (bármilyen halfilével készítheted)
  • 1 ek. vaj
  • 3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 ek. olaj
  • 0.5 darab cukkini felkockázva
  • 0.5 darab bionarancs leve és héja
  • só, bors és egy kis kanál barna cukor
  • 2 adag bármilyen száraztészta
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd ki lobogó, sós vízben. A tejfölt keverd el a mascarponéval, a narancs héjával, levével, a sajttal, majd ízesítsd és tedd félre. A halat a fokhagymás vaj és olaj keverékében süsd ki, majd adj néhány percet a cukkininek is. Kockázd fel a halat, majd egyszerűn forgasd össze a hozzávalókat, és tálald a fogást melegen. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek