8 élelmiszer Amerikából, amiről első látásra azt sem tudjuk, micsoda

GettyImages-1519959534 (1)
Olvasási idő kb. 4 perc

Ha vannak számodra meglepő ételek itthon, akkor mit szólsz majd ahhoz, amit most mutatunk neked? Hoztunk néhány különlegességet a tengerentúlról, amelyek közül néhányat első blikkre talán te sem hiszel el.

Amerikában jártunk, ahol nemcsak a háziasszonyok konyhaszekrényében, hanem a nagy élelmiszer-üzletláncokban is találtunk érdekességeket. Például ezt a nyolc dolgot.

Ilyen kolbász nincs még egy

Egy nagy élelmiszerlánc üzletében sétálva kétszer is visszaléptünk egy üveges ételeket tartalmazó kartonhoz, hogy meggyőződjünk róla, tényleg az-e, amit nem anyanyelvi angollal villámgyorsan lefordítottunk magunkban. Akárhonnan is olvassuk, ezt semmi mással nem lehet összetéveszteni, az van benne ugyanis, amit elsőre láttunk: üveges ecetes kolbász csirkéből és sertéshúsból, mellette pedig a „kistestvére”, az ecetes tojás. 

Ecetes kolbász is kapható Amerikában, ahogyan ecetes tojás is
Ecetes kolbász is kapható Amerikában, ahogyan ecetes tojás isHrdina-Bárány Zsuzsi

Cseresznye, de még milyen!

Nem meglepő látvány a cseresznye a gyümölcsöstálcán, ám ha tudjuk, hogy ez a cseresznye nem olyan cseresznye, mint amit mi ismerünk, akkor már egészen kíváncsivá teszi az embert.

Az élelmiszerüzletek mindig szép és egészséges zöldség- és gyümölcsáruival feltöltött részlegén ugyanis nem másra bukkantunk, mint az eperízű cseresznyére.

A kaliforniai dr. David Cain kertész-gyümölcsgenetikus és csapata által kifejlesztett vattacukorízű szőlő után már meg sem lepődtünk. 

Füst, ami cseppet sem légies

Nem csalás, nem ámítás, létezik egy üvegbe zárt folyadék, amelyen ez áll: folyékony füst. Mint kiderült, ez már itthon sem annyira ismeretlen dolog, azért meglepő, hogy segítségével akár mi magunk is készíthetünk természetes füstízű ételeket a hétköznapi konyhácskánkban.

A folyékony füsttel bármilyen ételt füstízűvé tehetünk
A folyékony füsttel bármilyen ételt füstízűvé tehetünkHrdina-Bárány Zsuzsi

Gyors krumplipüré ezer ízben

Amerikában sincs akadálya egy jó kis krumplipüréevésnek. Mi több, vacakolnunk sem kell a pucolással vagy az alapos tisztogatással, és még fél órát sem kell főznünk, majd a végén ízesítenünk ahhoz, hogy együnk egy jót belőle. Egyvalamit viszont meg kell tennünk: kiválasztani, hogy a tucatnyi íz közül melyik instant pürét kutyuljuk ki egy perc alatt – mondjuk, a hagyományost, a vajasat, a krémes vajasat, a vajas-fűszereset, a tejfölös metélőhagymást, a négysajtost vagy épp a sült fokhagymás-parmezánost.

A pillanatok alatt elkészíthető krumplipüré sok változatban kapható
A pillanatok alatt elkészíthető krumplipüré sok változatban kaphatóHrdina-Bárány Zsuzsi

Kettő az egyben

Ha véletlenül nem tudnánk eldönteni, hogy inkább hamburgert ennénk vagy tésztát, Amerikában megtaláljuk az arany középutat a sajtburger-makaróniban.

Ez a titokzatos nevet viselő termék nem más, mint egy zacskóba zárt tészta sajtos szósszal és darált marhahús hozzáadásával.

A „paszta” egyébként kapható csak marhahúsos, Stroganoff marhás és dupla sajtburgeres változatban is.

Rágó nem túl hagyományosan

Meglepett bennünket az egyik rágógyártó különleges ízben piacra dobott finomsága, a fahéjas ízű rágó is, amely nemcsak első olvasásra, hanem első ízlelésre is meglehetősen vad. De azért szeretjük, annak ellenére, hogy eleinte olyan, mintha a nyelvünkre borítanánk egy zacskó fahéjat, de később friss, édeskés rágnivalóvá szelídül. 

Fahéjas ízben rágót is találunk a polcokon
Fahéjas ízben rágót is találunk a polcokonHrdina-Bárány Zsuzsi

Hogy mi: ropogós kapor?

Ezen a terméken azért akadt meg a szemünk, mert a legnagyobb betűkkel ropogós kaprot írtak a zacskójára. És ami igaz, az igaz, a tartalma sem áll messze a valóságtól, az étel valóban kapros, csak épp nem más, mint savanyúságízű sült uborka. Megkóstoltuk, és isteni! Egy vegyes zöldségekből összeállított salátának egy igencsak különleges ízt adó összetevőjeként tökéletes választás.

A saláták tökéletes kiegészítője lehet a kapros sült uborka
A saláták tökéletes kiegészítője lehet a kapros sült uborkaHrdina-Bárány Zsuzsi

Popcorn extrákkal

Az egyébként nálunk is kapható, apró, amerikai cukordrazsékat a tengerentúlon még több verzióban megtalálni. Ám arra nem számítottunk, hogy kínálnak kifejezetten pattogatott kukoricára szórandó változatot is. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek