Röszti fokhagymásan, zsályás vajjal – egy nagy adag hideg tejföllel tökéletes vacsora

A röszti régi kedvencünk, és mindig bevetjük, amikor egy adag tejfölös lángosra vágyunk, de épp nincs idő dagasztani és keleszteni, majd megsütni egyik kedvencünket. A lapcsánka gyorsan elkészül, és bármelyik napszakban bevetheted laktató fogásként.

Friss zsályalevelekkel és hideg tejföllel tálald.
Friss zsályalevelekkel és hideg tejföllel tálald.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka burgonya lereszelve, lecsöpögtetve
  • 2 nagyobb darab tojás
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 darab apróra vágott zsályalevél
  • 4 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a burgonyát, a tojást, majd fűszerezd fokhagymával, sóval, borssal. Kanalazd egy serpenyőbe, és süsd készre a forró olaj és vaj keverékén, majd szórd meg friss zsályalevelekkel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek