Hozzávalók 2 személyre
- ízlés szerint só, bors, gyömbér, csili, szerecsendió, fokhagymapor
- 1 nagy ek. vaj
- 3 ek. szezámolaj
- 2 nagy ek. szójaszósz
- 45 deka édesburgonya felkockázva
- 30 deka tisztított garnélafarok
- 2 darab fehérretek vékony csíkokra vágva
- 15 deka mungóbabcsíra a tálaláshoz
- 1 nagy ek. méz
- 1 kisebb darab lime felszeletelve a tálaláshoz
Elkészítés:
A garnélát pihentesd a konyhapulton, hogy szobahőmérsékletűre melegedhessen, közben kockázd fel az édesburgonyát, és főzd lobogó, sós vízben 10 percen át.
A zsiradékokat egy nagyobb serpenyőben vagy wokban forrósítsd fel, add hozzá a garnélát és a fűszereket, majd 5 perc sütés után a batátát is. Innen már nem kell sok idő neki, csak annyi, hogy az ízesítők és az összes zöldség összepiruljanak, és kapjanak egy kis színt.
Mindössze annyi dolgod van, hogy a kimaradt hozzávalókat sorban a wokba dobod és még maximum 5 percet adj a keveréknek. Melegen tálald, lime-szeletekkel.
A legtökéletesebb köret mellé a rizs, de szójaszószban megpirított rizstészta tetején is finom.