Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

A csilitől és a szerencsendiótól kellemesen fűszeres, az édesburgonyától pedig szinte abbahagyhatatlan lesz ez a remek fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.

Rizzsel és rizstészta tetején is finom.
Rizzsel és rizstészta tetején is finom.enviromantic

Hozzávalók 2 személyre

  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, csili, szerecsendió, fokhagymapor
  • 1 nagy ek. vaj
  • 3 ek. szezámolaj
  • 2 nagy ek. szójaszósz
  • 45 deka édesburgonya felkockázva
  • 30 deka tisztított garnélafarok
  • 2 darab fehérretek vékony csíkokra vágva
  • 15 deka mungóbabcsíra a tálaláshoz
  • 1 nagy ek. méz
  • 1 kisebb darab lime felszeletelve a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A garnélát pihentesd a konyhapulton, hogy szobahőmérsékletűre melegedhessen, közben kockázd fel az édesburgonyát, és főzd lobogó, sós vízben 10 percen át. 

A zsiradékokat egy nagyobb serpenyőben vagy wokban forrósítsd fel, add hozzá a garnélát és a fűszereket, majd 5 perc sütés után a batátát is. Innen már nem kell sok idő neki, csak annyi, hogy az ízesítők és az összes zöldség összepiruljanak, és kapjanak egy kis színt. 

Mindössze annyi dolgod van, hogy a kimaradt hozzávalókat sorban a wokba dobod és még maximum 5 percet adj a keveréknek. Melegen tálald, lime-szeletekkel. 

A legtökéletesebb köret mellé a rizs, de szójaszószban megpirított rizstészta tetején is finom.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek