Két kedvencünk egyben: édesburgonya-lasagne rengeteg olvadt sajttal

Egy adag lasagne bármikor jöhet, ha pedig egy kicsit egészségesebb verziójával találkozunk, még jobban szeretjük. Már mutatjuk is, milyen könnyen elkészíthető édesburgonyából.

Édesburgonyából kicsit egészségesebb.
Édesburgonyából kicsit egészségesebb.Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 nagyobb darab édesburgonya hosszában felkarikázva
  • 20 deka reszelt ementáli sajt
  • 20 deka ricotta
  • ízlés szerint reszelt parmezán és friss bazsalikom a tetejére
  • 10 deka mascarpone
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 35 deka darált pulykahús
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, oregánó
  • 1 deci vörösbor
  • 1 tk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Süsd félkészre grillen vagy olajban a batátaszeleteket. A raguhoz pirítsd meg a hagymát egy kevés olajon, add hozzá a húst, fűszereket, majd egy kevés bort is. Néhány perc után mehet hozzá a barna cukor és a paradicsompüré, majd tedd félre a ragut. 

Rétegezd egy kisebb, kivajazott jénaiban a mascarponéval és a fokhagymával elkevert ricottát, a húst és a édesburgonyát, majd pirítsd rá az ementálit 20 perc alatt a sütőben. Reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek