Édesburgonyából kicsit egészségesebb.Diana Miller
Hozzávalók 2 személyre
- 6 nagyobb darab édesburgonya hosszában felkarikázva
- 20 deka reszelt ementáli sajt
- 20 deka ricotta
- ízlés szerint reszelt parmezán és friss bazsalikom a tetejére
- 10 deka mascarpone
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 35 deka darált pulykahús
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- ízlés szerint só, bors, oregánó
- 1 deci vörösbor
- 1 tk. barna cukor
Elkészítés:
Süsd félkészre grillen vagy olajban a batátaszeleteket. A raguhoz pirítsd meg a hagymát egy kevés olajon, add hozzá a húst, fűszereket, majd egy kevés bort is. Néhány perc után mehet hozzá a barna cukor és a paradicsompüré, majd tedd félre a ragut.
Rétegezd egy kisebb, kivajazott jénaiban a mascarponéval és a fokhagymával elkevert ricottát, a húst és a édesburgonyát, majd pirítsd rá az ementálit 20 perc alatt a sütőben. Reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal a tetején tálald.