Barbecue-csirkeraguval töltött édesburgonyák – egy adag rukkolasaláta is elég mellé

Tökéletes hús-köret kombináció, ami hagyományos burgonyával és batátával is működik. Olvaszd rá kedvenc sajtod, majd tálald fokhagymás tejföllel és friss zöldfűszerekkel.

Egy nagy adag tejföl még elfér a tetején.
Egy nagy adag tejföl még elfér a tetején.Alleko

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 darab nagyobb édesburgonya
  • 40 deka csirkecombfilé felkockázva
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 ek. barbecue-szósz
  • 1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 15 deka reszelt cheddar
Recept idők

Elkészítés:

Adj a megszurkált édesburgonyáknak 45 percet a sütőben, majd vágd félbe és kapard ki kissé mindegyik közepét. Dobd az összevágott hagymákat a forró zsiradékok keverékére, majd mehet hozzá a hús, és ha az kifehéredett, akkor az összes többi szükséges alapanyag is. Sózd és borsozd a keveréket, majd süsd össze 10 perc alatt a sütőben. Tálald hideg tejföllel és snidlinggel a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek