Indiai hangulatú és nagyon könnyen összedobható.Brett Stevens
Hozzávalók 2 személyre
A curryhez
- 5 deci alaplé
- 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
- ízlés szerint só, bors, indiai fűszerkeverék, füstös paprikapor, csili
- 1 kis pohár görög joghurt
- 20 deka főtt csicseriborsó
- 2 nagy ek. olaj
- 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 3 ek. liszt
A golyókhoz
- 40 deka darált csirkehús
- 1 kisebb szelet tejbe áztatott kalács
- 1 darab tojás
- ízlés szerint só, bors, friss petrezselyem
- 1 kevés zsemlemorzsa, hogy összeálljon
Elkészítés:
A csirkegolyók alapanyagait alaposan dolgozd össze, majd tedd félre az elkészült adagokat. Az olajon futtasd meg kissé a hagymákat és a lisztbe forgatott karfiolt, majd öntsd fel az alaplével, és abban puhítsd meg a húsgolyókkal együtt. Ha ezzel megvagy, fűszerezd, és még melegen keverd el a joghurttal és csicseriborsóval. (Ha szükséges, időközben pótold az alaplevet.)