Csirkés húsgolyók karfiolcurryvel – egészséges és gyors finomság, ami hétköznapi vacsoraként sem túl bonyolult

Gyorsan elkészül és jóval izgalmasabb, mint a grillezett, és egy kicsit egészségesebb, mint a rántott fogások. Dobj össze mellé egy naant, vagy készítsd egy pirítóst, és már kész is az egzotikus ebéd vagy vacsora.

Indiai hangulatú és nagyon könnyen összedobható.
Indiai hangulatú és nagyon könnyen összedobható.Brett Stevens

Hozzávalók 2 személyre

A curryhez

  • 5 deci alaplé
  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • ízlés szerint só, bors, indiai fűszerkeverék, füstös paprikapor, csili
  • 1 kis pohár görög joghurt
  • 20 deka főtt csicseriborsó
  • 2 nagy ek. olaj
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 3 ek. liszt

A golyókhoz

  • 40 deka darált csirkehús
  • 1 kisebb szelet tejbe áztatott kalács
  • 1 darab tojás
  • ízlés szerint só, bors, friss petrezselyem
  • 1 kevés zsemlemorzsa, hogy összeálljon
Recept idők

Elkészítés:

A csirkegolyók alapanyagait alaposan dolgozd össze, majd tedd félre az elkészült adagokat. Az olajon futtasd meg kissé a hagymákat és a lisztbe forgatott karfiolt, majd öntsd fel az alaplével, és abban puhítsd meg a húsgolyókkal együtt. Ha ezzel megvagy, fűszerezd, és még melegen keverd el a joghurttal és csicseriborsóval. (Ha szükséges, időközben pótold az alaplevet.)

 

 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek