Kóstoltad már a csirkemájas, sós palacsintákat?

Még finomabb lesz ez a fogás, ha egy jénaiba teszed az elkészült palacsintákat, meglocsolod egy nagy adag fokhagymás tejföllel és a tetejére pirítasz rengeteg reszelt sajtot.

Paradicsomos és tejfölös szósszal is finom.
Paradicsomos és tejfölös szósszal is finom.Edson Souza

Hozzávalók 3 személyre

A palacsintákhoz

  • 1 bögre liszt
  • 2 db tojás
  • 1 tk. cukor
  • 1 mk.
  • 2 ek. olaj
  • 1 kevés szódavíz
  • 1 bögre tej

A töltelékhez

  • 40 deka csirkemáj
  • 2 szál párolt fehérrépa
  • 1 tk. vaj
  • 2 ek. olaj
  • 0.5 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 3 nagy ek. mascarpone
  • 1 mk. cukor
  • ízlés szerint só, zöld bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit alaposan dolgozd össze és adj hozzá annyi szódát, hogy közepesen sűrű tésztát kapj. A forró zsiradékokon süsd a hagymát öt percen át, majd mehet hozzá a felaprított máj és fokhagyma. Ha a máj 5-10 perc alatt megsült, tedd a töltelék összes hozzávalóját egy aprítógépbe, és keverj belőle sűrű tölteléket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek