Hozzávalók 2 személyre
- 2 bögre főtt basmati rizs
- 50 dkg. csirkecombfilé
- ízlés szerint só, bors, garam masala, csili, fahéj
- ízlés szerint friss petrezselyem, menta és kurkumás joghurt a tetejére
- 2 deci joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 nagy ek. ghee
- 3 gerezd gyömbér lereszelve
- 30 deka burgonya felkockázva
- 30 deka hagyma felkarikázva
Elkészítés:
Hagyd egy éjszakán át a fokhagymás-gyömbéres joghurtban a csirkét, majd fűszerezd be alaposan. A gyors változathoz süsd majdnem teljesen készre a húst egy kis olajban, majd főzd meg a rizst és a burgonyát, majd utóbbit fűszerezd be és a ghee felében pirítsd meg. A hagymát a ghee másik felében süsd meg egy kevés sóval. Rétegezd a hozzávalókat és süsd negyedórán át, vagy készítsd egy pataki tában és hagyd, hogy lassú tűzön összesüljenek a hozzávalók.