Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre főtt basmati rizs
  • 50 dkg. csirkecombfilé
  • ízlés szerint só, bors, garam masala, csili, fahéj
  • ízlés szerint friss petrezselyem, menta és kurkumás joghurt a tetejére
  • 2 deci joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy ek. ghee
  • 3 gerezd gyömbér lereszelve
  • 30 deka burgonya felkockázva
  • 30 deka hagyma felkarikázva
Recept idők

Elkészítés:

Hagyd egy éjszakán át a fokhagymás-gyömbéres joghurtban a csirkét, majd fűszerezd be alaposan. A gyors változathoz süsd majdnem teljesen készre a húst egy kis olajban, majd főzd meg a rizst és a burgonyát, majd utóbbit fűszerezd be és a ghee felében pirítsd meg. A hagymát a ghee másik felében süsd meg egy kevés sóval. Rétegezd a hozzávalókat és süsd negyedórán át, vagy készítsd egy pataki tában és hagyd, hogy lassú tűzön összesüljenek a hozzávalók.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek