Carbonara új szinteken, egészséges változatban

Nagyon szeretjük a carbonaratésztát, de ha akad valami, ami ízben hasonló, de egy kicsit egészségesebb, inkább azt választjuk. Ebben a változatban sem a tojás krémessé varázsolása, sem a baconben található egészségtelen zsírok miatt nem kell aggódnod.

Bolti tésztából sem lesz rosszabb, de a friss az igazi.
Bolti tésztából sem lesz rosszabb, de a friss az igazi.Frank Angeletti

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag friss, házi durumtagliatelle
  • 25 deka prosciutto csíkokra vágva
  • 15 deka sovány, natúr sajtkrém
  • 20 deka pecorino sajt lereszelve
  • ízlés szerint só és színes bors frissen összetörve
  • 2 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben a vajban süsd meg kissé a fokhagymát. Ha ezekkel megvagy, keverd össze egymással a szükséges alapanyagokat, majd tálald jó sok, frissen tört borssal a tetején. Fekete olívával, grillezett cukkinivel teheted még egészségesebbé. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek