Fotótér néven új tartalomszolgáltatást indított az Országos Széchényi Könyvtár.
Retekérdekességek következnek.
Ha így teszel, nem is kell az édes buciba más, csak rukkola, egy kis grillezett cukkini és egy adag fokhagymás házi majonéz.
Csak pirítsd meg hozzá a mandulaszeleteket egy kevés vaníliával, és forrón tálald a hideg leves tetején. Ha szeretnél még valamit mellé, fehér csokis túrógombócokból készíts bele levesbetétet.
Ha hagymalekvár épp nincs otthon, erdei gombákból készíts egy kevés vajas ragut, így lesz a végeredmény tökéletes.
Sajtok és kenyérfalatok mellé tökéletes egy jó kis borozgatós estén, és nagyjából bármelyik olyan reggelen bevethető, amikor nincs kedved felkelni. Olyankor segít egy szelet puha vajas kenyér sós vajjal és orgonalekvárral és egy nagy bögre fekete tea egy kevés tejjel.
Fegyverek és szerelem.
Pattanjatok biciklire, irány a város!
Kitalálod a film címe alapján?
Talán a ceruza körül pörgethetjük így, ha éppen azt szeretnénk, hogy kizavarjanak az óráról. Vagy a munkahelyről.
Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.
Egy kevés aszalt gyümölcs a vajjal és vöröshagymával puhított gombás raguba és egy kis lilaburgonya-püré, és máris fenszi vacsorává minősül egy egyszerű sertésszelet. Már mutatjuk is, hogyan.
A tarator is többféleképpen készülhet, mi most egy nagyon egyszerű változatban mutatjuk meg. Egy adag grillezett kebapcse és bánica előtt a legfinomabb.
Ha szereted a különlegességeket, dobj össze ebből egy adagot, grillezz mellé padlizsánt, szórd meg fahéjjal, és kínáld egy kevés mazsolás bulgur mellé.
A távoli vadnyugaton járunk.
Az élet rövid, de ugyanolyan szép is, mondják.
És miért pont azokba kerül, amikben van?
A karaj a sertéshúsfélék legnépszerűbbike: készülhet belőle rántott hús, tölthető kolbásszal és akár le is darálható. Elég sovány hús, ami emiatt viszonylag könnyen kiszáradhat sütés közben – erre érdemes vigyázni. Ezen a héten 5 egyszerű, karajjal készült receptet mutatunk.
Nincs is jobb azoknál az ízekben gazdag és még csak nem is unalmas leveseknél, amiket néhány perc alatt, akár főzés nélkül is összedobhatunk egy-egy fárasztó hétköznap végén. Ha nyitott vagy a különleges ízkombinációkra, vagy a gyors ételek a kedvenceid, figyeld e heti receptjeinket, mert öt különleges, gyors levessel készültünk.
Ez a dzsem van annyira univerzális, hogy a pácolt húsok mellett a pohárkrémekbe is jól illik. Nincs más dolgod, csak összedobni és kigondolni, hogy salátaöntetbe, vajas kekszek mellé vagy egy szelet piskóta tetejére kanalazod.
Naná, hogy minden vörös húsnak jól fog állni ez a különleges grillpác. Ha egy adag balzsamecetes sültzöldség-salátát is készítesz mellé parmezánnal, akkor már nem is kell a tökéletes vacsorához semmi más, esetleg a megmaradt vörösborból egy-egy pohár.
Szép új világ egy távoli jövőben.
Az író barátok ízlése a nők terén is hasonló volt.
Ha fontos számodra a környezetvédelem és az egészséged, akkor ezt tudnod kell.
Chaplin egyik filmje van terítéken.