Próbáltad már otthon elkészíteni a hummuszt? Csilivel és lime-mal lesz igazán különleges

Ezerféleképpen variálható a hummusz, akár füstös-csípős változatban, akár céklás-borsos vagy szerecsendiós-fahéjas hangulatban is összedobhatod. Egy jó pita és zöldségfalatok mellett tökéletes snack, de akár vendégváróként is megállja a helyét egy nagy adag házi változat.

Cékla is mehet bele.
Cékla is mehet bele.Marianna Massey

Hozzávalók

  • 1 tk. füstöltpaprika-por
  • 1 kk. cayenne-bors
  • 0.5 darab lime héja és néhány csepp leve
  • 2 ek. tahini
  • ízlés szerint római kömény, só, bors
  • 240 g csicseriborsó-konzerv
  • 3 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze alaposan a hozzáavalókat úgy, hogy az olívaolajat a végén, evőkanalanként adod hozzá. Amikor már krémesre keverted, el is készült. Friss korianderrel és csilivel a legfinomabb zöldségekkel és pitával. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek