Paprika, uborka, zeller, de akár alma is mártogatható ebbe a remek, téli hangulatúhummuszba, ami a gesztenye édeskés aromájától lesz igazán különleges. Jól megy hozzá a szerecsendió és egy kevés gyömbér is és azzal sem tévedhetsz, ha egy nagyon kevés gesztenyemézet is locsolsz erre a remek mártogatósra.
Ha épp egészséges reggelire vagy nassolnivalóra vágysz, csak fogd a tegnapi sült tök maradékát, majd készíts belőle egy egészséges hummuszt. Finom lesz grissinivel, pirított kenyéren, de akár zellerszárral és kaliforninai paprikával is.
A hagyományos hummusz is remek, de ez az őszi változat mindent visz. A sült paprikától gyönyörű színe lesz, a ropogós diódaraboktól pedig sokkal izgalmasabb textúrája.
Ha épp csicseriborsó nincs otthon, ezt a fehérbabos-lencsés mártogatóst érdemes elkészítened. Egy kis plusz fahéjjal, köménnyel, csilivel és olívaolajjal a tetején lesz igazán keleti.
Még egy céklás hummuszt hoztunk az őszi napokra, most egy kicsit édes változatban, barna cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel bolondítottuk meg. Ez a verzió remek uborka és zellerszár mellé, de egy kis joghurttal és olajjal tökéletes salátaöntet válhat belőle.
Ezerféleképpen variálható a hummusz, akár füstös-csípős változatban, akár céklás-borsos vagy szerecsendiós-fahéjas hangulatban is összedobhatod. Egy jó pita és zöldségfalatok mellett tökéletes snack, de akár vendégváróként is megállja a helyét egy nagy adag házi változat.
Céklás hummusz sok van, bármelyik változat lehet finom, ám az összes között a legelegánsabb ez a szarvasgombaolajjal készült változat. Vendégvárásra is alkalmas, csak néhány keksz, zellerszár és friss zöldalma kell hozzá.
Ugyanúgy fogyaszd, mint hagyományos testvérét, azzal a tudattal, hogy még egészségesebb lett a házi mártogatós a hozzáadott avokádótól és fokhagymától.
A hummuszt egyszerűen új szintre emeli az édeskés sült fokhagyma és a citromhéj.
Már nem is a magyaroknak szól saját rendezvényük?
Egyre többen szenvednek a vastagbelet érintő rákban, egy új kutatásban pedig kiemelik ennek az okát.