Céklás hummusz fahéjjal és szegfűszeggel

Még egy céklás hummuszt hoztunk az őszi napokra, most egy kicsit édes változatban, barna cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel bolondítottuk meg. Ez a verzió remek uborka és zellerszár mellé, de egy kis joghurttal és olajjal tökéletes salátaöntet válhat belőle.

Így a legjobb, kecskesajttal.
Így a legjobb, kecskesajttal.Lilechka75

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só, bors, fahéj, szegfűszeg, római kömény
  • 1 mk. barna cukor
  • 40 deka főtt csicseriborsó
  • 2 nagy ek. tahini
  • 20 deka főtt cékla
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Aprítógépben dolgozd össze krémesre a hozzávalókat, és már használhatod is a zöldségek mellett vagy a pirítóson. Ha utóbbival használod fel, kecskesajtot morzsolj a tetejére és szórd meg petrezselyemmel – így a legfinomabb. 

kapcsolódó Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?
Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Még tart a szezon: cékla-narancs-mogyoró salátával izgalmasabbak a grillezett húsok

Vegáknak grillezett sajttal, húsevőknek egy-egy szelet kacsacomb mellett lesz igazán finom ez a saláta, ami vérnarancsos-mandarinos változatban még izgalmasabb.

2021. január27., 06:04

Lencsés hummusz izgalmasan – zöldségek mellett és szendvicsekben is finom

Ha épp csicseriborsó nincs otthon, ezt a fehérbabos-lencsés mártogatóst érdemes elkészítened. Egy kis plusz fahéjjal, köménnyel, csilivel és olívaolajjal a tetején lesz igazán keleti.

2021. szeptember11., 10:24

Télen is készíthetsz csatnit, ez a karácsonyi céklás-narancsos változat jól feldobja a sülteket

Nem csak nyáron érdemes belevágnod egy gyors csatni készítésébe, télen is megéri, mert vajas pirítóson, csirkemellszeleteken és akár egzotikus ragukban és salátaöntetek hozzávalójaként is finom lesz.

2020. december27., 06:04

Heti tunkolós egészségesen: ez a gesztenyés hummusz biztosan ízleni fog

Paprika, uborka, zeller, de akár alma is mártogatható ebbe a remek, téli hangulatúhummuszba, ami a gesztenye édeskés aromájától lesz igazán különleges. Jól megy hozzá a szerecsendió és egy kevés gyömbér is és azzal sem tévedhetsz, ha egy nagyon kevés gesztenyemézet is locsolsz erre a remek mártogatósra.

2021. november10., 12:52

Olasz risonileves csirkével és rizstésztával – ezt készítsd el vacsorára!

A legfinomabb akkor lesz, ha nem sajnálod belőle a friss, olasz fűszereket.

január22., 06:24

Céklaszószos tészta fetamorzsákkal – a tökéletes őszi vacsora pillanatok alatt

Szeretjük a céklát köretként, de ha már lassan itt a szezonja, miért ne tehetnénk süteményekbe vagy ilyen remek, tésztás fogásokba. Ha húsosan készítenéd, sült csirkemellcsíkokkal vagy baconkockákkal dobd fel.

2021. szeptember17., 10:24

Mustra