Padlizsán olasz hangulatban – a pizza ízei szinte szénhidrátmentesen

Annak, aki hozzánk hasonlóan imádja a rántott padlizsánt, és maximum annyi a baja vele, hogy neki kell panírozni és kisütni, biztosan a kedvence lesz ugyanennek a fogásnak az egyszerűbb, mégis ünneplőbe öltöztetett változata: az olasz paradicsomos-sajtos padlizsán.

A parmezánt elég a végén hozzáadnod.
A parmezánt elég a végén hozzáadnod.Fotó: ARTindividual

Hozzávalók 2 személyre:

A padlizsánhoz

  • 2 nagyobb darab padlizsán szeletekre vágva, besózva
  • 2 darab olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors és friss bazsalikom
  • 10 deka ricotta
  • 10 deka parmezán
  • 10 deka mozzarella

A szószhoz

  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 400 g hámozott paradicsom
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 125 ml vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz az olajon süsd az apróra vágott hagymákat néhány percig, majd főzd össze a többi hozzávalóval, fedő nélkül. 15 perc után botmixerrel dolgozd össze. 

A beolajozott padlizsánokat grillezd meg, majd kenj meg minden szeletet és egy kis jénaiban rétegezd a ricottával, a szósszal, majd a mozzarellaszeletekkel fejezd be a rétegezést. Süsd 15 perc alatt készre a forró sütőben, majd friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal tálald. 

A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal
A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod.

Tovább »

Még több recept

Diós-konyakos golyók – ha csak kevés időd van az ünnepi desszertre

Akár édesítővel is készítheted ezt az egyszerű édességet, ami egy sűrű csokoládészósszal desszert, anélkül pedig jó kis vendégváró lehet.

december3., 06:04

Idén nyáron ne maradjon ki az erdélyi zakuszka

A zakuszkát sok nemzet a magáénak tudhatja: egyes források szerint balkáni eredetű, mások szerint örmény, gondolhatjuk székelynek, és valójában román eredetűnek is. Mindegy is, honnan ered, a legfontosabb, hogy ebben a receptben az egyik leggyakoribb változatot, a padlizsánost készítettük el.

augusztus19., 06:04

Ha csak egy pofonegyszerű padlizsánsalátát próbálsz ki idén nyáron, ez legyen az

Ez tényleg az egyik legfinomabb nyári köret a grillhúsok mellé.

július24., 06:04

Próbáltad már a mákos gubát ünnepi változatban, tojáslikőrrel?

Ha még nem kóstoltad, de te is szereted a hagyományos gubát, itt az ideje, hogy a vaníliasodó tojáslikőrrel, szerecsendióval és egy kis narancsszörppel készüljön.

december4., 06:08

Fetával és gránátalmával töltött padlizsánhajók

Egy kevés petrezselyem és kuszkusz lesz az alapja ennek a klassz vega fogásnak, amiben a kifejezetten sós feta mellé egy kevés édeskés-fanyar gránátalma is került a tökéletes végeredményért.

október24., 06:04

Készítsd ma a halat szicíliai hangulatban, nem fogod megbánni!

Ha szereted a halászlevet és minden olyan fogást, ami percek alatt elkészül, ezt az olaszos halételt nem érdemes kihagynod a repertoárból. Bazsalikommal és oregánóval ízesített bulgur mellett a legfinomabb.

október30., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.