Pestóval és sajttal töltött padlizsánfalatok – egy nagy kanál paradicsomlekvárral érdemes tálalnod

A paradicsomlekvár egy adag vajjal, balzsamecettel, fahéjjal és barna cukorral alaposan összefőzve a legfinomabb. Főzd össze a ragut a felkockázott, hámozott paradicsomokkal, és egyadagos változatban is elkészítheted.

Paradicsomos raguval, még fűszeresebben is finom.
Paradicsomos raguval, még fűszeresebben is finom.Fotó: VadimZakirov

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab padlizsán hosszában szeletekre felvágva
  • 2 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, oregánó
  • 20 deka mozzerella csíkokra vágva
  • 3 ek. pesto
  • 20 darab aszalt paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Egyszerűen grillezd meg a befűszerezett és beolajozott padlizsánokat, majd még forrón kend meg pestóval és tekerd fel mindegyiket egy szelet sajttal és szárított paradicsommal a közepén. Tűzd össze, adj neki néhány percet, és már tálalhatod is. 

Padlizsán fahéjas paradicsomraguval – előételként és köretként is remek
Padlizsán fahéjas paradicsomraguval – előételként és köretként is remek

A paradicsomos ragu szuper egy adag fahéjjal, és jól illik hozzá a viszonylag semleges ízű padlizsán. Ha van egy kontaktgrilled, percek alatt elkészül ez a köret.

Tovább »

Még több recept

Padlizsán olasz hangulatban – a pizza ízei szinte szénhidrátmentesen

Annak, aki hozzánk hasonlóan imádja a rántott padlizsánt, és maximum annyi a baja vele, hogy neki kell panírozni és kisütni, biztosan a kedvence lesz ugyanennek a fogásnak az ünneplőbe öltöztetett változata: az olasz paradicsomos-sajtos padlizsán.

2020. október9., 06:08

Ezt a csípős padlizsánsalátát akár a vörös húsok mellett is bevetheted

Paradicsommal ízesítve tökéletes a padlizsán, és igen, nagyon jól illik hozzá egy kis fahéj és fokhagyma is.

2020. július25., 06:04

Karfiolos fasírtgolyók

Akár egy különleges, vega gyrost is összedobhatsz vele jó sok fokhagymás joghurttal, Srirachával és kedvenc zöldségeiddel.

június12., 10:24

Padlizsán-gránátalma saláta – egy adag csicseriborsóval teheted még izgalmasabbá

A padlizsán és a gránátalma jól összeillő alapanyagok, és ha elkészült a meleg ragu, kínáld kuszkusszal, csicseriborsóval és rengeteg zöldfűszerrel a tetején.

május24., 12:52

Idén nyáron ne maradjon ki az erdélyi zakuszka

A zakuszkát sok nemzet a magáénak tudhatja: egyes források szerint balkáni eredetű, mások szerint örmény, gondolhatjuk székelynek, és valójában román eredetűnek is. Mindegy is, honnan ered, a legfontosabb, hogy ebben a receptben az egyik leggyakoribb változatot, a padlizsánost készítettük el.

2020. augusztus19., 06:04

Ezt a perzsa marharagut a padlizsán és az egzotikus fűszerek dobják fel

Ha valami gazdag, mégsem unalmas húsos fogást készítenél, ezt a ragut főzd meg, és készítsd jó fűszeresre és csípősre.

2020. július23., 06:04

Mustra