Körte-mogyoró clafoutis – egy kis csokiöntet is elfér rajta minden mindegy alapon

Most akkor vagy eszünk édességet, vagy nem, és ha már úgy öntöttünk, hogy igen, ne múljon azon a néhány kanál tejszínhabon és a csokiönteten. Itt a körte szezonja, ha sütikben nem vagy éppen a legrutinosabb, ezt a pofonegyszerű tejespitét akkor is nagyon könnyen összedobod majd.

Felkockázva és nagyobb darabokban is illik bele.
Felkockázva és nagyobb darabokban is illik bele.SlatteryMedia

Hozzávalók

  • 45 gramm pirított mogyoró finomra törve
  • 30 gramm liszt
  • 4 darab tojás
  • 2 darab tojássárgája
  • 150 gramm porcukor
  • 200 ml tej
  • 300 ml tejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 3 darab érett körte apróra vágva
  • 2 evőkanál porcukor (a tetejére)
  • 1 mokkáskanál
  • 25 gramm pirított mogyoró durvára törve (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással a mogyorót, a lisztet, a tojást, a sárgáját, a cukrot, a tejet, a tejszínt és a vaníliát, és dolgozd habosra a keveréket. Tedd a körtét felkockázva vagy szeletekre vágva egy jénaiba vagy más sütőtálba, és öntsd bele a tésztát. Süsd 35 percig, majd hagyd langyosra hűlni. A mogyoróval és porcukorral a tetején tálald.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek