Felkockázva és nagyobb darabokban is illik bele.SlatteryMedia
Hozzávalók
- 45 gramm pirított mogyoró finomra törve
- 30 gramm liszt
- 4 darab tojás
- 2 darab tojássárgája
- 150 gramm porcukor
- 200 ml tej
- 300 ml tejszín
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 3 darab érett körte apróra vágva
- 2 evőkanál porcukor (a tetejére)
- 1 mokkáskanál só
- 25 gramm pirított mogyoró durvára törve (a tetejére)
Elkészítés:
Keverd el egymással a mogyorót, a lisztet, a tojást, a sárgáját, a cukrot, a tejet, a tejszínt és a vaníliát, és dolgozd habosra a keveréket. Tedd a körtét felkockázva vagy szeletekre vágva egy jénaiba vagy más sütőtálba, és öntsd bele a tésztát. Süsd 35 percig, majd hagyd langyosra hűlni. A mogyoróval és porcukorral a tetején tálald.