Málnás-kókuszos panna cotta – egy adag pisztáciafagyival lesz igazán nyári

Vegán változatban ráadásul kókusztejjel és agaragarporral is készítheted, így még egészségesebb lehet ez a desszert, amiben a legjobb a gazdag kókusz és a savanykás málna harmóniája. Ha tovább fokoznád az élményt, egy-egy nagy adag pisztáciafagyit kanalazz a tetejére.

Már csak a fagyi van hátra.
Már csak a fagyi van hátra.Fotó: Bartosz Luczak

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 deci tejszín
  • 1 nagy bögre málna
  • 1 bögre cukor
  • 4 gombóc pisztáciafagylalt
  • 2 nagy evőkanál sózott pisztácia kissé összetörve
  • 1 mokkáskanál
  • 2 deci kókusztej
  • 1 nagyobb evőkanál kókuszreszelék
  • 8 deci folyadékhoz expressz vagy hagyományos zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A málnát főzd össze a cukor felével, majd pürésítsd és szűrd le a keveréket. Amíg hűl, adj hozzá a zselatinból 2 decihez elegendő adagot és oszd szét poharakba. 

A tejszínt, kókusztejet melegítsd és olvaszd fel benne a cukor másik felét, a sót és a maradék zselatint. Ha ezzel megvagy, öntsd a már megdermedt málnás rétegre. (Természetesen fordított változatban is készülhet, alul a kókuszos réteggel.) A következő lépésben szórj minden pohárba egy kis kanálnyi kókuszreszeléket, majd arra mehet a fagyi és a pisztácia. 

Egy különleges teás édesség: Earl Grey panna cotta
Egy különleges teás édesség: Earl Grey panna cotta

A tea valami nagyon különlegeset csinál ezzel az egyszerű, olasz édességgel.

Tovább »

Még több recept

Bolondos céklafőzelék zellerrel és kókusszal, tej-, tojás- és gluténmentes recept

Végre kapható a sok finom idényzöldség. Megmutatjuk, hogy a céklából kókusszal és egy kis zellerrel megbolondítva hogyan készíthetsz izgalmas, vitaminokban gazdag, színes, illatos főzeléket tej-, tojás- és gluténmentesen.

április27., 06:00

Gyerekdesszert felnőtt változatban: rumos-tejszínes-málnás gumisüti

Több oka is van annak, hogy miért szeretjük ezt a desszertet. Egyrészt, ha vendégek jönnek, már előre elkészíthető (rendkívül alacsony cukortartalommal és glikémiás indexszel is), és a nyári gyümölcsökkel klassz, frissítő hideg desszert egy-egy grillvacsora után. Gyerekbarát változatban rumaromával készítsd.

augusztus22., 06:04

A tofunak is jól áll a teriyaki hangulat, így lesz a legfinomabb a vega alapanyag

Kicsit édeskés, egzotikus hangulatú lesz a tofu, ami akkor a legjobb, ha van lehetőséged egy faszenes grillen elkészíteni. Süss mellé gyümölcsöket, padlizsánt, és készíts egy paradicsomlekvárt, így akár vendégvárónak is elég fenszi lesz ez a vegetáriánus fogás.

szeptember24., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

szeptember25., 06:04

Répás-mazsolás süti – narancsos sajtkrémmel tálalva az igazi

A legunalmasabb répatortát is új szintre emelheted, ha a tetejére kissé savanykás sajtkrémet kanalazol, amit jó sok narancshéjjal dobsz fel tálalás előtt. Ha gyerekek nem esznek belőle, egy kis narancslikőr is elfér a mellé kínált krémben.

szeptember23., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.