Málnás-kókuszos panna cotta – egy adag pisztáciafagyival lesz igazán nyári

Vegán változatban ráadásul kókusztejjel és agaragarporral is készítheted, így még egészségesebb lehet ez a desszert, amiben a legjobb a gazdag kókusz és a savanykás málna harmóniája. Ha tovább fokoznád az élményt, egy-egy nagy adag pisztáciafagyit kanalazz a tetejére.

Már csak a fagyi van hátra.
Már csak a fagyi van hátra.Fotó: Bartosz Luczak

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 deci tejszín
  • 1 nagy bögre málna
  • 1 bögre cukor
  • 4 gombóc pisztáciafagylalt
  • 2 nagy evőkanál sózott pisztácia kissé összetörve
  • 1 mokkáskanál
  • 2 deci kókusztej
  • 1 nagyobb evőkanál kókuszreszelék
  • 8 deci folyadékhoz expressz vagy hagyományos zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A málnát főzd össze a cukor felével, majd pürésítsd és szűrd le a keveréket. Amíg hűl, adj hozzá a zselatinból 2 decihez elegendő adagot és oszd szét poharakba. 

A tejszínt, kókusztejet melegítsd és olvaszd fel benne a cukor másik felét, a sót és a maradék zselatint. Ha ezzel megvagy, öntsd a már megdermedt málnás rétegre. (Természetesen fordított változatban is készülhet, alul a kókuszos réteggel.) A következő lépésben szórj minden pohárba egy kis kanálnyi kókuszreszeléket, majd arra mehet a fagyi és a pisztácia. 

Egy különleges teás édesség: Earl Grey panna cotta
Egy különleges teás édesség: Earl Grey panna cotta

A tea valami nagyon különlegeset csinál ezzel az egyszerű, olasz édességgel.

Tovább »

Még több recept

Ez a klassz almás-tormás hússaláta nálunk párolt karalábéval lett még finomabb

Ha tavasz, akkor karalábé, és ebben az időszakban nagyon is igyekszünk a legtöbb fogásba belecsempészni. Szeretjük töltve, főzelékben és akár ebbe a hússalátába keverve is.

május7., 10:44

Készítsd a zöldségfasírtot karalábéval, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.

május5., 12:52

Nyaralós hangulat télen: piña colada smoothie melegen

Életművészkoktél azoknak, akik nem adják fel, és ragaszkodnak ahhoz, hogy a nyár ízeit valamilyen meleg, téli édességben is szeretnék megérezni.

2019. október29., 11:20

Jöhet egy klassz, tésztás fogás zöldborsópestóval és olvadt mozzarellával?

A pesto és a mozzarella tökéletesen összeillenek, és mint minden hasonló fogásba, ebbe is kerül nálunk friss koktélparadicsom és rukkola, hogy a végeredmény még egészségesebb legyen.

május4., 12:52

Bazsalikomos karalábé-krémleves: néhány falat kalácskrutonnal tökéletes tavaszi fogás

Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!

május6., 10:24

Szőlővel és kekszből készül az egyik legegyszerűbb, tengerentúlról érkezett édesség

Egy doboz mag nélküli szőlőhöz az év bármely szakában könnyen hozzájuthatsz. Nálunk akkor készül leggyakrabban ez a desszert, amikor a vásárolt szőlő nem lett éppen a legédesebb – ebben a gyors édességben kifejezetten előny, ha egy kicsit savanykás.

május8., 11:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.