Képben vagy az észak-magyarországi tájszavakkal? Most kiderül!

A legtöbbször furcsa, máskor ízes az otthon megszokottól, vagy a tévéből/rádióból hallhatótól eltérő magyar beszéd. Ha a másképp ejtett hangok mellé még számunkra ismeretlen szavak is társulnak, csak kapkodjuk a fejüket.

nyelvjárások megőrzendő értékeink közé tartoznak, és ha megismerjük egy-egy tájszó jelentését, akkor is hozzájárulhatunk az értékek átmentéséhez, ha egyébként a sztenderd nyelvváltozatot beszéljük. Sorozatunkban az ország különböző pontjain jellemző kifejezéseket vesszük sorba. Először azt nézzük meg, mennyit ismersz fel az északkeleti nyelvjárási régió szavai közül!

Fontos: A tájszavak - bár nem olyan általánosan elterjedtek, mint köznyelvi szavaink, a nyelvterület nagyobb részén használatosak, így a kvízben szereplő kifejezések közt is van olyan, amit az ország más részein is használnak, valamint olyanok is, amelyek akár egy borsodi vagy szabolcsi kitöltő számára is újdonságot jelenthetnek. 

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.