Ez a csirkés barbecue-pizza akár tegnapi csirkehús maradékából is elkészülhet, csak vágd a lehető legapróbb csíkokra, keverd el a pikáns szósszal, és takard el az egész kulimászt rengeteg sajttal a pizza tetején.
Nyami.LauriPatterson
Hozzávalók
- 2 közepes adag pizzatészta (a cikk alatt elérhető a receptje)
- 1 csésze barcbecue-szósz
- 2 nagyobb szelet csirkecomb filé megsütve
- ízlés szerint olívaolaj, só, bors, oregánó, füstöltpaprika-por
- 10 deka füstölt (alpesi) sajt lereszelve
- 0.5 bögre Marinara-szósz
- 2 csapott evőkanál kapribogyó
- 3 nagy evőkanál majonéz
- 6 vékony szelet hámozott paradicsom
Elkészítés:
A csirkehúsokat süsd meg és vágd apró csíkokra. A Marinara-szószhoz add a barbeue-szósz egyik felét, és kend meg vele a pizzalapokat. A másik felét keverd el a majonézzel, fűszerezd és forgasd meg benne a húst. Tedd ezt is a pizza tetejére, majd arra mehet a kapribogyó a paradicsom és végül a sajt. A forró sütőben a tészta vastagságától függően süsd készre úgy 10 perc alatt.