BBQ-s csirkés pizza – füstösen és csípősen az igazi!

Nincs is jobb egy egyszerű, de jó alapanyagokból összedobott margheritánál, vagy egy négysajtos, esetleg sonkás pizzánál, de azért még ugyanolyan jó lehet néhány változat.

Ez a csirkés barbecue-pizza akár tegnapi csirkehús maradékából is elkészülhet, csak vágd a lehető legapróbb csíkokra, keverd el a pikáns szósszal, és takard el az egész kulimászt rengeteg sajttal a pizza tetején.

Nyami.
Nyami.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 2 közepes adag pizzatészta (a cikk alatt elérhető a receptje)
  • 1 csésze barcbecue-szósz
  • 2 nagyobb szelet csirkecomb filé megsütve
  • ízlés szerint olívaolaj, só, bors, oregánó, füstöltpaprika-por
  • 10 deka füstölt (alpesi) sajt lereszelve
  • 0.5 bögre Marinara-szósz
  • 2 csapott evőkanál kapribogyó
  • 3 nagy evőkanál majonéz
  • 6 vékony szelet hámozott paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A csirkehúsokat süsd meg és vágd apró csíkokra. A Marinara-szószhoz add a barbeue-szósz egyik felét, és kend meg vele a pizzalapokat. A másik felét keverd el a majonézzel, fűszerezd és forgasd meg benne a húst. Tedd ezt is a pizza tetejére, majd arra mehet a kapribogyó a paradicsom és végül a sajt. A forró sütőben a tészta vastagságától függően süsd készre úgy 10 perc alatt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek