Ez a nyári citromos-sült fokhagymás hummusz sokkal izgalmasabb, mint a hagyományos változat

A hummuszt egyszerűen új szintre emeli az édeskés sült fokhagyma és a citromhéj.

Zöldségekkel, tortillacsipsszel és szendvicsekben is remek ez a változat. Utóbbihoz nem is kell más, csak egy szelet sült csirkemell és néhány karika friss paradicsom.

Zöldségekkel és szendvicsekben is próbáld ki!
Zöldségekkel és szendvicsekben is próbáld ki!kcline

Hozzávalók

  • 1 fej fokhagyma
  • ízlés szerint olaj, só, bors
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 darab főtt csicseriborsó-konzerv (vagy kb. 25 deka megfőzve)
  • 2 nagy evőkanál tahini
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a fokhagymafejet befóliázva, majd úgy mérettől függően 30-40 perc után vedd ki a sült fokhagymákat a héjukból. Ezt dolgozd össze alaposan a többi alapanyaggal, és hűtsd le a keveréket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek