Spenótos palacsintatorta fokhagymásan, füstölt sajttal

Sósan is finom a palacsintatorta, hát még akkor, ha egy nagy adag alpesi füstölt sajt is kerül a töltelékbe.

Ha jobban szereted a juhtúrót vagy a hagyományos változatot, azzal is készítheted a krémet, de akkor egy kevés tejfölt vagy mascarponét is adj a töltelékhez. 

Ha szeretnéd, rá is olvaszthatsz a tetejére egy nagy adag füstölt sajtot.
Ha szeretnéd, rá is olvaszthatsz a tetejére egy nagy adag füstölt sajtot.Fotó: manyakotic

Hozzávalók:

A tésztához

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csapott teáskanál
  • 3 darab tojás

A töltelékhez

  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 nagy marék spenót
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt zöld bors
  • 2 doboz natúr sajtkrém
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csapott teáskanál cukor
  • 1 bögre reszelt füstölt sajt
  • 1 tubus füstölt sajtkrém
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit dolgozd össze alaposan és süsd meg a palacsintákat. Ezek után a spenótot a fokhagymával puhítsd meg az olajon, add hozzá a tejfölt, utána keverd el a natúr sajtkrémekkel is. Ha ezzel megvagy, ízesítsd, majd a langyos palacsintákat kend meg a füstölt sajtkrémmel és szórd meg sajttal, a következő emeletet pedig a spenótos krémmel töltsd meg. 

10 nagyon tuti palacsinta recept
10 nagyon tuti palacsinta recept

Szereti a palacsintát? Mi nagyon! Vaníliás, csokis, túrós, alkoholos, sült, rakott, szuperegészséges, bűnös, sós. Bónusz: bombabiztos alaprecept.

Tovább »

Még több recept

Gyümölcsbruschetta kalácsfalatokon – tökéletes nyári vendégváró

Ha van egy kis időd, és nem ropival várnád a vendégeket, nyáron dobj össze egy ilyen klassz bruschettát. Ha nem frissen tálalod, tedd kétszersültszeletekre, így egy kicsit tovább bírják, de a legjobb, ha mindenki magának mártogatja ki a saját adagját, így a kalácsok biztosan nem áznak át.

augusztus7., 06:04

Megúszós és isteni: palacsintatorta flódnihangulatban

Ezt a finomságot egy kicsit egyszerűbb összedobni, mint a flódnit, az íze pedig nagyon is hasonlít hozzá.

július26., 06:04

Nyári burger gombával és zsályás-fokhagymás majonézzel

Egy kis lila hagyma is került nálunk ebbe a klasszikus hamburgerbe, aminek lelke a házi, fűszeres majonéz.

augusztus7., 06:04

Snidlinges tonhalkrémmel próbáld ki: sós reggeli palacsinta zöldséges tésztával

Ha már leszokunk a bevásárlásról, érdemes nem bepánikolni arról, ha épp nincs reggelire semmilyen péksütemény. Ebben a helyzetben segít ez a jó kis zöldségespalacsinta-recept, ami remek lehetőséget ad az újrahasznosításra, mert minden maradék zöldség és akár gomba is elfér a tésztájában.

március26., 06:00

Pavlova hideg barackos-vaníliás raguval és pisztáciával

A csonthéjasok bőven kaptak szerepet ebben a desszertben, a pisztácia mellett egy kevés diólikőr is került a barackok mellé, így lett igazán finom a végeredmény.

augusztus9., 06:04

Húsokon és grillezett sajt mellett is tökéletes lesz ez a barackos salsa

Imádjuk, amikor egy fogáson belül az édes, a sós, a csípős és a savanykás ízek is megjelennek, naná, hogy rajongjuk ezt a sokféleképpen felhasználható salsát is.

augusztus9., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.