Máj angolosan: borsóval és csirkemájjal készült pásztorpite

Nincs itt semmi látnivaló: ez a leegyszerűsített pásztorpite most hús helyett májjal készült, és így is nagyon finom lett. Tökéletes májmentő fogás a hűtőben éppen lejárni készülő adagok számára.

Néhány baconkockával azért feldobtuk ezt a tölteléket, vesztükre tökéletesen illenek a májas fogásokba.

Burgonya helyett karfiollal is készülhet.
Burgonya helyett karfiollal is készülhet.Lilechka75

Hozzávalók 3 személyre

Az alaphoz

  • 50 deka csirkemáj felkockázva
  • 1 bögre zöldborsó
  • 0.5 bögre baconkocka
  • 1 kisebb fej vöröshagyma felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 3 szál kissé előfőzött fehérrépa felkockázva
  • só és bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy teáskanál puha vaj

A tetejére

  • 70 deka burgonya megfőzve
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 deci tejszín
  • só, rozmaring és bors
  • 2 darab tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékéhez adj minden hozzávalót a májon és a borsón kívül, majd lefedve adj a zöldségeknek és a szalonnának 7-8 percet. (Ha szükségesnek látod, egy kevés alaplevet vagy vizet önts alá.) Ezek után mehet hozzá a máj és a borsó is, úgy is puhuljon 7-8 percet a keverék. Ha ezzel megvagy, kanalazd át egy jénaiba. 

A tetejéhez csak annyi dolgod lesz, hogy a frissen főtt, még meleg burgonyát összetöröd és hozzáadod a tejszínt, tojást és a vajat, majd ízesíted a pürét, és a ragu tetején elegyengeted. A forró sütőben úgy negyedórát adj a keverékek, amíg a krumplipüré rápirul a tetejére. Ha szereted a sajtot, 15 deka érett cheddart is olvassz rá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek