Ez alkalommal két kedvencünk, a csicseriborsó és az édesburgonya került a Buddha-tálra, néhány olyan extrával és fűszerrel, amiktől az egész még finomabb lesz.
Hozzávalók 2 személyre
- 30 deka édesburgonya felkockázva
- 1 darab csicseriborsó-kozerv
- 1 evőkanál puha vaj
- só, bors, fahéj, méz, füstöltpaprika-por
- 2 gerezd fokhagyma összetörve
- 1 étolaj étolaj
- 2 darab vajretek felszeletelve
- 1 nagy marék földimogyoró
- 1 nagy darab körte felszeletelve
- 2 nagy evőkanál fekete olíva
Elkészítés:
Sózd meg a retket és tedd félre, a mogyorókat pedig pirítsd meg egy kissé és szórd meg a füstölt paprikával.
A forró zsiradékok keverékén először puhítsd meg az édesburgonyát, majd tedd félre és szórd meg egy kevés sóval, borssal, és ha van otthon egy kanál méz, abból is önts rá egy keveset. Ezek után dobd a megmaradt zsiradékra a fokhagymát, és keverd el benne a csicseriborsót, majd sózd és borsozd azt is. Ha szereted a csípőset, egy kis Cayenne-borssal is fűszerezd meg.
Ezek után már csak az a dolgod, hogy minden hozzávalót elhelyezz a tálban vagy egy tányéron. A csípős csicseriborsók mellett szuper harmonikus lesz az édeskés körte és a fanyar fekete olíva.