A joghurtos, mézes-mustáros páccal a csirkehús és a pulyka is izgalmasabb lesz

Van, amikor akad otthon néhány szelet szűzpecsenye, de olyan is, hogy csirkemell, hal, vagy egy-egy nagyobb padlizsán, vagy frissen sült gombaszelet kerül az asztalra tésztával, grillköretként vagy salátákba keverve. Akármelyikről legyen szó, egy nem mindennapi ízvilágú, fűszeres grillpác mindegyiket feldobja, csak néhány órán át kell ezekben állni hagynod a szeleteket. Ezen a héten olyan tippeket gyűjtöttünk, amikkel a legtöbb, egyszerű hússzeletet is különlegessé varázsolhatod.

Ilyen extra aromák mellé nem is kell köretnek több, mint egy klassz, olívaolajjal meglocsolt idénysaláta vagy egy kis adag cukkinivel és mazsolával elkevert bulgur.

Nem árt, ha egész éjjel benne állnak a húsok.
Nem árt, ha egész éjjel benne állnak a húsok.Pinkybird

Hozzávalók

  • 1 kis pohár görög joghurt
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • ízlés szerint só és frissen őrölt rózsabors
  • 1 gerezd fokhagyma összetörve
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással alaposan a hozzávalókat, és forgasd meg a keverékben a húsokat. Az sem árt neki, ha egész éjjel a hűtőben hagyod, de akár néhány óra után mehet a forró olajba vagy a grillrácsra. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek