Gyors csokipuding 4 hozzávalóból – egy extra kókuszos-kurkumás réteggel még finomabb

Ha az embernek van ideje, klassz kikapcsolódás bíbelődni a konyhában egy-egy nagyobb odafigyelést igénylő desszerttel, de vannak olyan napok, amikor a legjobb néhány összetevőből összedobni egy-egy gyors finomságot. Az ilyen alkalmakra készültünk ezen a héten öt egyszerű, mégis különleges desszerttel, amikhez csak négy összetevő kell.

Önmagában is csodálatos egy kevés csilipehellyel vagy étcsokiforgáccsal, de ha mellé összefőzöl kókusztejből zselatinnal egy kurkumás réteget, még izgalmasabb desszertet kapsz, amihez nem kell sokat a konyhában robotolnod. Rétegezd a kurkumával és tálald kókuszpehellyel, vagy szolgáld fel néhány szem rumos meggyel egy grillbuli végén.

Gyümölcsökkel díszítsd.
Gyümölcsökkel díszítsd.Fotó: FotografiaBasica

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál (kukorica)liszt
  • 14 deka cukor
  • 8 deci tej
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld össze a száraz hozzávalókat, és keverd össze 300 ml tejjel. A maradék 500 ml tejet melegítsd fel egy lábasban, majd öntsd bele a keveréket és kis lángon kevergetve sűrítsd be. 

20 poharas desszert, amit imádni fog
20 poharas desszert, amit imádni fog

Ha túl hígra sikerül valami nem, gond, amúgy is pohárban tálaljuk. Ha nem lesz szép a piskóta, sebaj, pohárba vele! És ugye, hogy ínycsiklandó, ahogy látjuk a rétegeket a pohár oldalán?

Tovább »

Még több recept

Idén a tojáslikőrt mézeskalácsfűszerekkel dobd fel!

Naná, hogy nem telhet el a december néhány adag tojáslikőr elpusztítása nélkül. Előbb kell egy teszt a tökéletes receptért, aztán egy próbaüzem, utána még egy, hogy biztosra menjünk, aztán jönnek az ünnepek, amiken kötelező. Ha a megszokott változatot idén feldobnád, egy kis kanál mézeskalácsfűszer-keverékkel ízesítsd!

november22., 06:04

Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem.

november22., 06:04

Fűszeresen, aszalt gyümölcsökkel készült nálunk ez az ünnepi sajtkrém

Ha egy klassz előételt vagy izgalmas vendégvárót készítenél a ünnepekre, próbáld ki ezt a sajtos mártogatóst, ami akkor a legfinomabb, ha pirított fenyőmaggal tálalod.

november25., 06:24

A crème brûlée önmagában is finom, hát még sós karamellben puhult banánnal!

Tökéletes desszert egy nehezebb grillvacsora vagy húsos raguk után, és nem is kell belőle túl nagy adag.

július22., 06:00

Epres palacsintatorta egyszerűen – ebben a változatban az eperszezont sem kell megvárnod

Jó, hát eperrel és palacsintával nem nehéz kattintásokat gyűjteni egy fogásnak, de rászokni is viszonylag egyszerű, főleg, mert a palacsintasütés mellett csak annyi dolgod van vele, hogy a krémsajtot az eperlekvárral összekevered.

március15., 06:00

Ez a görög karácsonyi sütemény klasszul feldobja az ünnepi menüsort

Amikor a vendégek bejglire számítanak, lepd meg őket egy adag kourabiedesszel, vagy csak készítsd el egy téli hétvégén a családnak a görög hógolyókat.

november26., 06:16

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.