20 poharas desszert, amit imádni fog

Kezdő és tapasztalt háziasszonyok is szeretik, hiszen jól tárolható, szépen tálalható és persze a legfontosabb, hogy elronthatatlan. Ha túl hígra sikerül valami nem, gond, amúgy is pohárban tálaljuk. Ha nem lesz szép a piskóta, sebaj, pohárba vele! És ugye, hogy ínycsiklandó, ahogy látjuk a rétegeket a pohár oldalán?

Tipp: ha nem szeretnénk, hogy betöltés közben maszatos legyen a pohár oldala, használjunk habzsákot vagy egy uzsonnás tasakot, aminek levágjuk az egyik végét.

poharasok

És akkor jöjjön a 20 kedvenc poharas desszertünk: pudingok, habok, krémek. Jó étvágyat! 

1. Tiramisu és/vagy hamis tiramisu, tojás nélkül

A klasszikus olasz tiramisu nyers tojással készül, ám számtalan oka lehet, ha kerülni szeretnénk a nyers tojást: ételallergia miatt, meleg időben, és sokan vannak, akik egyszerűen csak idegenkednek a nyers tojás fogyasztásától. Nekik szól ez a tojásmentes verzió.

HamisTiramisu2
Ötvös Zsuzsanna

2. Egyszerű ünnepi desszert: gesztenyés tiramisu pohárban

A klasszikus desszert átalakult gesztenyéssé, és hogy még gusztusosabb legyen a tálalása, adagoljuk ki poharakba. 20 perc munkával kész is az elegáns ünnepi vagy hétköznapi finomság. 

tiramisu1
Katuci

3. Igazi vanília- és csokipuding házilag, gyorsan

Vanília- és csokipudingot készíteni házilag körülbelül öt perccel tart tovább, mint bolti pudingporból megfőzni. És hogy miért érdemes a zacskós változatot hanyagolnunk? A bolti változatnál is – akárcsak a házinál – az alap a kukoricakeményítő. Ehhez a zacskós vaníliapudingoknál aromát adnak még és színezékeket, hogy szép színű és vanília ízű pudingot tudjunk készíteni. A zacskós csokipudingba szintén kerül aroma, biztos, ami biztos, a színezést azért kakaóporral megoldják. Ha a házi változatnál az első adag után meg tudjuk dönteni a poharakat a hűtőben, így szép végeredményt kapunk.

Puding1
Ötvös Zsuzsanna

4. Csokis-banános puding

Ha bárki édességre vágyik, amit gyorsan össze lehet dobni a hétvégi ebéd utánra, akkor ez egy jó recept. Ha pedig valaki Schoko-Bananen rajongó, akkor ez a tökéletes recept!

2013. dec 040
Dívány

5. Palacsintapuding - két kedvenc egy pohárban

Ez a desszert annak idején úgy született, hogy túl hígra sikerült a puding a palacsintához, így nem a puding került a palacsintába, hanem a palacsinta a pudingba. Ez aztán annyira népszerű lett, hogy ezután mindig így kértük a palacsintát. A gyerekeknek garantáltan a kedvence lesz, így készíthet egy nagy tállal, vagy adagolhatja poharakba is.

palacsintapuding
Katuci

6. Narancsos csokipuding karamellizált ananásszal

Csokipuding alatt pedig ezúttal nem valami keményítőből készült turbómegoldást értünk, hanem egy igazi, tojásos-csokis finomságot. Az egészet pedig megkoronázzuk egy kis ananásszal.

DSC 3045akicsi
Katuci

7. Narancsos fahéjpuding mézes dióval

10 perc alatt elkészül a komplett desszert, ez még vonzóbbá teszi, ha nem lenne elég meggyőző a látvány.

fahéjpuding2
Katuci

8. Citromos joghurthab gránátalmával

A tavasz közeledtével már gyakran jól esik nem túl édes desszerteket enni. Ez a citromos joghurthab pont ilyen: habos-légies az állaga, a citromtól és a joghurttól pedig kellemesen savanykás. A tetejére szórt gránátalma-magok pedig nem csak dekoratívak, de nagyon magas az antioxidáns-tartalmuk is, és számos jótékony hatással rendelkeznek.

CitrJoghurthab2
Ötvös Zsuzsanna

9. Csokikrém, banánhab - desszert a pohárban

Habkönnyű poharas édesség egy igazi téli kedvencből, a banánból. Szuper a pulton ottfelejtett, már kicsit barnuló – és éppen ezért nagyon finom édes – banánok eltüntetésére is. A lágy csokikrém a tetejére pedig már csak a ráadás, de érdemes ezzel a karamellszósszal rétegezve is kipróbálni: a karamell és a banán párosa igazi telitalálat!

Banánhab1
Ötvös Zsuzsanna

10. Retromenőség: joghurthab, házilag

Emlékeznek gyerekkorunk joghurthabjára? Ez is olyan, csak sokkal jobb. A joghurthabból akár eggyel kiadósabb pohárdesszertet is készíthetünk, ha a hab alá kekszmorzsát vagy piskótadarabokat szórunk, majd a tetejét felvert tejszínhabbal díszítjük.

Joghurthab1
Ötvös Zsuzsanna

11. Karamellhab, étcsoki és tejszín - egy pohárban

Legalább tízmillió kalória ez a pohárdesszert, de néha egyszerűen jólesik egy ilyen izmos desszert. A fajsúlyos karamellát ezúttal könnyed-légies hab formájában töltjük pohárba, majd a karamell édességét egy kevés étcsokoládés krémmel hozzuk egyensúlyba, végül pedig tejszínhab-rózsákkal is megfejeljük.

Karamellhab
Ötvös Zsuzsanna

12. Gesztenyehab: a püré menősítve

Hogy ne csak egyszerű gesztenyepüré legyen tejszínhabbal, készítsünk a masszából habot, tálaljuk elegánsan pohárban.

gesztenyehab1kicsi
Katuci

13. Desszert sütés nélkül: áfonyás túrókrém

Ezzel a nagyon egyszerű túrókrémmel igazán nem kell sokat bajlódni, így még jobban esik majd, amikor bekanalazzuk.

DSC 4000akicsi
Katuci / Katuci

14. Luxusdesszert, gyorsan, pohárban

Gyorsan összedobható pohárdesszert, ahol a kókusz és a csoki dominál. Készítünk egy kókuszos-mandulás piskótát, és főzünk egy igazi, házi csokipudingot.

Pohárkrém1b
Ötvös Zsuzsanna

15. Mézeskalácsfűszeres csokimousse pohárban

Habos-könnyű állagú, fűszeres csokimousse, melyet rétegezhetünk bármilyen morzsásra tört keksszel, ami éppen otthon van: jó hozzá a maradék mézeskalács, babapiskóta, amaretti keksz, zabkeksz is – mi most mogyorós-csokis kekszet használtunk hozzá. Akár egy adag tejszínhabbal is megfejelhetjük, ha hedonista napot tartunk éppen!

Csokimousse1
Ötvös Zsuzsanna

16. Mentőötlet: menő desszert 5 perc alatt

Ha maradt mézeskalács, használhatjuk azt, de ha csak bolti spekulácius (vagy másmilyen) kekszünk van, az is tökéletesen megfelel. A karamellizált almaszósz is pillanatok alatt elkészül. Mutatós desszert, amivel nincs macera, szeretjük.

DSC 3036akicsi
Katuci

17. Hűsítő mentás desszert: zöldcitromos panna cotta

Készüljünk a melegre! Ha épp nem fagyizunk, jól jöhet egy-egy pohárdesszert is, ebből készítettünk már alap verziót, villantósat pezsgővel és narancsos-mákosat is. Ez az édesség a mentától és a zöldcitromtól üdítő, a málna pedig kötelező a tetejére!

DSC 5136akicsi
Katuci / Katuci

18. Régimódi, mégis menő: gyümölcsrizs

Igazi klasszikus, amit olyan jó elővenni meleg nyári napokon. Igazán hálás desszert, csak a tejberizs megfőzése igényel nagyjából 20 percet, de ennyi a munka nagyja, a többi már csak egy kis keverés és rétegezés. Ha pedig keresünk a tálaláshoz szép poharakat, őrülten menőnek fog tűnni a gyerekkori kedvenc.

DSC 6794kicsi
Katuci

19. Csokis-meggyes gyümölcsrizs: dobozos helyett házilag

Mi étcsokoládét használtunk, de édesszájúak tejcsokival vagy akár fehér csokival is kipróbálhatják. A csokis gyümölcsrizs tetejére meggyet halmoztunk, de akár málnával is érdemes kipróbálni! 

Csokis gyümirizs
Ötvös Zsuzsanna

20. Egészséges szuperreggeli vagy reform desszert: kókusztejes chiapuding

A magok folyadékba áztatva néhány óra alatt többszörösükre duzzadnak, és kocsonyás (kaviárra emlékeztető) állagúvá válnak. A fura állag ellenére finom, és tényleg sokára éhezünk meg, ha ezt esszük reggelire, lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztható.

chiapuding
Katuci
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek