Mediterrán sült hal cukkinivel és szárított paradicsommal

Nincs is jobb azoknál a fogásoknál, amik amellett, hogy finomak, még egészségesek is, és készítésük kimerül azzal, hogy egy tepsibe dobáljuk a hozzávalókat. Ezek a tepsis-halas ételek pontosan ilyenek, hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten!

Tálaláskor semmi más dolgod nem lesz, csak egy kevés mozzarellát szeletelni, megszórni rukkolával és meglocsolni az egészet balzsamecettel. Ez az egyszerű saláta pont elég mellé.

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 közepes darab cukkini felszeletelve
  • 1 csésze szárított paradicsom
  • 4 szelet tengerihal-filé
  • 40 deka koktélparadicsom félbevágva
  • só, bors és olívaolaj
  • ízlés szerint friss bazsalikom, oregánó és kakukkfű felaprítva
  • 5 deka puha vaj
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A halszeleteket locsold meg citromlével, sózd és borsozd, majd tedd félre.

Melegítsd fel a vajat, add hozzá a zöldfűszereket és néhány percet puhítsd benne a cukkinit és a paradicsomokat, majd az egész mehet egy tepsi aljára. (Ha nem bánod, hogy a cukkini ress marad, ezt a lépést akár ki is hagyhatod.) Tedd a zöldségeket a tepsibe, rá a halat, locsold meg azt is egy kevés olvadt, fűszeres vajjal, és süsd az egészet negyedórán át a forró sütőben. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek