Egy kevés parmezán is mehet a tetejére: frittata sült fokhagymával, rózsaborssal és cukkinivel

Ha reggelente te is a tojásban hiszel, vagy vacsorára dobnál össze valami egyszerűt, figyeld e heti receptjeinket, mert egy csomó izgalmas frittatával készültünk ezen a héten! Ezekben a receptekben az a legjobb, hogy ha megtetszik egy-egy ízkombináció, akár omlettként vagy rántottába keverve is készítheted, így is ugyanolyan finomak.

A rózsabors és a parmezán könnyű sikert ígért minden fogás tetején, legyen szó egy adag salátáról, pirítósról vagy frissen gyúrt és kifőtt tagliatelléről. Ez a klassz reggeli sem kivétel.

Ez az egyik legegészségesebb változat.
Ez az egyik legegészségesebb változat.Lilechka75

Hozzávalók 3 személyre

  • 0.5 darab apróra felkockázott cukkini
  • ízlés szerint rózsabors
  • 6 deka lereszelt parmezán
  • 5 gerezd felaprított fokhagyma
  • 8 darab tojás
  • 1 deci tejszín
  • só ízlés szerint
  • 1 nagy evőkanál olaj
  • 1 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd a tojást, add hozá a tejszínt és lazán verd fel. Dobd a forró zsiradékok keverékére kis lángon a fokhagymát, majd 5 perc után mehet hozzá a cukkini is néhány percre. Ha elkészültél, sózd-borsozd a keveréket, majd add a tojásokhoz. 

Kezdd el egy kevés olajon sütni egy öntöttvas serpenyőben, majd amikor a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül. Ha langyosra hűlt, akkor szórd rá a sajtot és egy kevés frissen őrölt rózsaborsot is.

10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron! 10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!

Szeretjük a cukkinit, mert olcsó, finom, kiadós és jól fűszerezhető. Összeszedtük a kedvenc receptjeinket, még tart a szezon, próbáljon ki párat!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Cukkininachos – egyik mexikói kedvencünk egészséges változatban

Ha szereted a húsos, sajtos, jó fűszeres nachost egy adag tejföllel és guacamoléval a tetején, próbáld ki ropogós cukkinikarikákkal is, amik remekül helyettesítik a tortillacsipszet.

2021. február27., 06:00

Borsós-fetás frittata – egy kis tejszínnel és vajjal dobtuk fel

Nálunk zöldborsóval és újhagymával készül ez a remek fogás, amit édeskés, pirított kalácsszeletekkel tálalunk. Tökéletes hétvégi reggeli, de ebédre vagy vacsorára enni sem szentségtörés bevetni.

2021. szeptember14., 10:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Cukkini-édeskömény leves – még egy recept kedvenc zöldségünkkel

Ha te is szereted a leveseket, van egy tippünk, amit mi legjobban egy szelet olvadt mozzarellával tálalt pirítós tetején szeretünk a legjobban. Hidegen és melegen is finom, csak győzd elkészíteni.

2021. május12., 12:52

Citromos-cukkinis tészta pecorinóval – gyors vacsoratipp, ami másnap is finom

Gyors, friss, egészséges és egy kicsit különleges finomság, ami akkor a legjobb, ha egy csokor snidlinget is aprítasz a tetejére. Ha nagyobb adagban készül, az sem baj, mert másnap akár hidegen is eheted, úgy is isteni.

2021. április9., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek