Egy kevés parmezán is mehet a tetejére: frittata sült fokhagymával, rózsaborssal és cukkinivel

Ha reggelente te is a tojásban hiszel, vagy vacsorára dobnál össze valami egyszerűt, figyeld e heti receptjeinket, mert egy csomó izgalmas frittatával készültünk ezen a héten! Ezekben a receptekben az a legjobb, hogy ha megtetszik egy-egy ízkombináció, akár omlettként vagy rántottába keverve is készítheted, így is ugyanolyan finomak.

A rózsabors és a parmezán könnyű sikert ígért minden fogás tetején, legyen szó egy adag salátáról, pirítósról vagy frissen gyúrt és kifőtt tagliatelléről. Ez a klassz reggeli sem kivétel.

Ez az egyik legegészségesebb változat.
Ez az egyik legegészségesebb változat.Fotó: Lilechka75

Hozzávalók 3 személyre:

  • 0.5 darab apróra felkockázott cukkini
  • ízlés szerint rózsabors
  • 6 deka lereszelt parmezán
  • 5 gerezd felaprított fokhagyma
  • 8 darab tojás
  • 1 deci tejszín
  • só ízlés szerint
  • 1 nagy evőkanál olaj
  • 1 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd a tojást, add hozá a tejszínt és lazán verd fel. Dobd a forró zsiradékok keverékére kis lángon a fokhagymát, majd 5 perc után mehet hozzá a cukkini is néhány percre. Ha elkészültél, sózd-borsozd a keveréket, majd add a tojásokhoz. 

Kezdd el egy kevés olajon sütni egy öntöttvas serpenyőben, majd amikor a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül. Ha langyosra hűlt, akkor szórd rá a sajtot és egy kevés frissen őrölt rózsaborsot is.

10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!
10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!

Szeretjük a cukkinit, mert olcsó, finom, kiadós és jól fűszerezhető. Összeszedtük a kedvenc receptjeinket, még tart a szezon, próbáljon ki párat!

Tovább »

Még több recept

Ha az olasz konyha rajongója vagy, ne hagyd ki ezt a mozzarellás, bazsalikomos frittatát!

Ha még egy kevés szárított paradicsom is kerül bele és egy adag parmezán, akkor lesz a pizzaélmény extra szénhidrátok nélkül is.

május1., 06:00

Cukkiniből is készülhet a pizzád alapja, ráadásul bármilyen sajt és fűszer tökéletes mellette

Ez a változat azoknak lesz igazán a kedvence, akik nem szeretik a karfiolos pizza jellegzetes ízét, hanem valami semlegesebbre pakolnák a kolbászt, paradicsomszószt és reszelt sajtot. Ha te is közéjük tartozol, ebből dobj össze ebédre egy adagot!

május16., 06:00

Barack-Cayenne-jalapeno csatni nyárra – baracklekvár helyett

Ha imádod a különlegességeket, ebből kanalazz egy adagot a reggeli pirítósra vagy a rántott sajt mellé! Ha az édeskés-savanykás ízek még nem ébresztenek fel, a Cayenne-bors biztosan bebikázza a leglassabban induló napot is.

augusztus12., 06:04

Próbáld ki a cukkinit ezzel az egyszerű, bolognai raguval megtöltve!

Ha olasz ragut nem készítenél, vörös- és fokhagymával összesütve is remek a darált hús, de bolognai változatban egy kicsit egészségesebb alternatívája lesz a kedvencünknek.

július25., 06:04

Miért épp ezt ne dobná fel az olvadt sajt? Pirított hagymás, sajtos frittata

Egy jó nagy adag olvadt sajt annyit ételt feldob, miért lenne kivétel ez a klassz, reggeli tojásos frittata? Ha szeretitek a csípőset, néhány karika jalapenóval küldd meg a tetejét.

május2., 06:04

A rántott cukkini ezzel a csavarral lesz igazán világbajnok

Egy-egy nagyobb szeletből akár vega hamburgert is készíthetsz egy kis paradicsomlekvárral és olvadt bivalymozzarellával.

július26., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.