Ezzel már reggel tehetsz az egészségedért: csalános ananászturmix mentával

A csalán önmagában nem egy nagy gasztronómiai élmény, tavasszal viszont szinte kötelező lenne a fogyasztása, annyira egészséges. Ha egyelőre te is dilemmázol, vajon hogy lehet a mindennapi fogások része a csalán úgy, hogy valami nagyon finom legyen a végeredmény, csekkold e heti receptjeinket, amik között 5 csalánnal készülő, tényleg finom fogás is akad majd.

A friss menta és ananász kombinációját annyira szeretjük, hogy pont elfér mellette egy marék csalán is. Ha a szárát fogod meg, és a leveléhez nem érsz, akkor bátran leszedheted sütőkesztyű/használt nejlonszatyor/olló nélkül is.

Egy kis zab vagy mandula is mehet bele.
Egy kis zab vagy mandula is mehet bele.myasinirik

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 kisebb csokor csalán
  • 2 szelet felkockázott ananász
  • néhány levél menta
  • 2.5 deci kókusztej
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 0.5 darab lime leve
Recept idők

Elkészítés:

Csak turmixolj össze minden hozzávalót, és tálald egy nagyobb pohárba. A csili és a kókuszpehely is jól illik ehhez a reggelihez, egy kis marék mandulával pedig még tartalmasabbá teheted. 

kapcsolódó Ne irtsa a csalánt! Inkább igya, kenje, egye!
Ne irtsa a csalánt! Inkább igya, kenje, egye!

Ha azt gondolta eddig, hogy a csalán semmire nem jó, csak fájdalmat okoz, akkor hatalmasat tévedett. Még a csípése is jót tesz a szervezetnek!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Jeges banános-mogyoróvajas smoothie – ez a reggeli rengeteg energiát ad majd

Egy igazi sűrű, reggeli finomság, ami tökéletes akkor, ha csak néhány perced van. Tarts a fagyasztóban mindig néhány karika banánt, így másodpercek alatt elkészül az egészséges fagyihelyettesítő.

2021. június26., 10:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Gyors, ananászos sajttortapohárkrém – ezt mindenki imádni fogja

Akár vendégváráshoz is tökéletes ez a desszert, aminek jót tesz néhány óra a hűtőben, így előre is elkészítheted. Ha ananásszal megunod, készítheted meggyel és máklikőrrel vagy sárgabarackkal és amarettóval.

2021. február13., 06:00

Készíts fordított sütit ananásszal, a gyerekek is imádni fogják!

Egy adag karamellszósszal a legtökéletesebb ez a fogás, de kókuszlikőrrel elkevert tejszínnel szintén remek lesz ez a gyors süti. Ha gyerekekkel együtt sütsz, garantáltan menő leszel a fordított tortával.

2021. február12., 06:04

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Mustra