A csalános-kapros röszti mellé kötelező egy nagy adag fokhagymás tejföl

A csalán önmagában nem egy nagy gasztronómiai élmény, tavasszal viszont szinte kötelező lenne a fogyasztása, annyira egészséges. Ha egyelőre te is dilemmázol, vajon hogy lehet a mindennapi fogások része a csalán úgy, hogy valami nagyon finom legyen a végeredmény, csekkold e heti receptjeinket, amik között 5 csalánnal készülő, tényleg finom étel is akad majd.

Ezúttal nemcsak fokhagyma, de egy kevés citromhéj is került nálunk a tejfölbe, ami a meleg tócsnik tetején jéghidegen a legfinomabb. Ha szereted a sajtot, vagy az estig tartó bűntudat időnkénti mardosó bejelentkezését, akkor egy nagy adag trappistát is reszelj a tetejére.

Csalánnal sokkal egészségesebb.
Csalánnal sokkal egészségesebb.yebeka

Hozzávalók

  • 1 csokor csalán apróra vágva
  • 1 csokor kapor apróra vágva
  • 1 bögre liszt
  • 5 kisebb darab burgonya lereszelve
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 nagyobb darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással a hozzávalókat, és ha van annyi időd, hagyd állni a sűrű tésztát legalább15 percig. Ezek után szaggasd egy evőkanállal bő, forró olajba, és kis lángon süsd készre a rösztiket néhány perc alatt.  

Készítsen gnocchit csalánnal! Készítsen gnocchit csalánnal!

Az olasz gnocchi a krumplisnudli tesója. A csalán csak első hallásra bizarr hozzávaló, ha szereti a gyógynövényeket, és szeret kísérletezni, vágjon bele bátran!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kukoricás-cukkinis tócsni – egy nagy adag fokhagymás tejföllel lesz a legfinomabb

A tócsni klasszikus változatban a legnépszerűbb, de ha mellőznéd a burgonyát, vagy csak kevesebbet ennél belőle, dobd fel néhány extra zöldséggel – ezektől csak finomabb lesz. Ha fokhagymásan megunod, Srirachát keverj a tetejére kanalazott tejfölbe.

2021. július29., 10:24

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

2022. február12., 06:24

Tavaszi újhagymás csalánpesto – jó sok parmezánnal és snidlinggel lesz a legfinomabb

Az aromás újhagyma kevésbé aromás zöldje a legjobb, ami ezzel a csalános finomsággal történhet. Elég belőle egy kiskanálnyi adag egy vajas pirítóson, és egy perc alatt izgalmas vacsorát dobhatsz össze. Ha te is rajongod az olvadt sajtot, edd melegszendvicsként és olvassz egy nagy adagot a tetejére.

2021. április28., 12:52

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Lasagne csalánnal? Mutatjuk, hogyan lesz isteni kedvencünk sokkal egészségesebb!

Ez a gyors, rakott tészta nagyon egyszerűen összedobható, a legtöbb munkát a sütő végzi majd el vele. Ricottával, pestóval és rengeteg olvadt sajttal lesz a legtökéletesebb.

2021. április12., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek