Így készítsd a bundás kenyeret vegán változatban úgy, hogy igazán finom legyen

A bundás kenyér akkora klasszikus és olyan nagy kedvenc, hogy időről időre igényünk van arra, hogy egy-egy különlegesebb változatát is bemutassuk. Ha te is bővítenéd az otthoni bundásrepertoárt, figyeld e heti receptjeinket, mert izgalmas bundáskenyér-variációkkal készültünk.

Ha kacérkodsz a vegán életmóddal, érdemes olyan ételekkel kezdened, amik receptjét elkészítve igazán finom és ismerős lesz a végeredmény. Nálunk ez a bundás fokhagymaporral készült és kurkumával a tökéletes színért. A legjobb, ha egy adag fokhagymás-ecetes uborkasalátával vagy lilahagyma-lekvárral tálalod, de fokhagyma nélküli változata juharsziruppal is finom.

Annyira lesz sárga, amennyire bátor vagy a kurkumával.
Annyira lesz sárga, amennyire bátor vagy a kurkumával.simonidadjordjevic

Hozzávalók 3 személyre

  • 4 darab kenyérszelet
  • 0.5 bögre növényi tej
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 bögre étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Fogj egy nem egészen teli bögre lisztet és dolgozd el nagyjából feleannyi növényi tejjel, amíg sűrű, sima palacsintatészta-állagot kapsz. Ha minden hozzávalót eldolgoztál, fűszerezd meg, forgasd meg benne a kenyérszeleteket, majd olajban süsd őket addig, míg a külsejük ropogós lesz. Cukorral és fahéjjal az édes változatát is elkészítheted. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek