Ha kacérkodsz a vegán életmóddal, érdemes olyan ételekkel kezdened, amik receptjét elkészítve igazán finom és ismerős lesz a végeredmény. Nálunk ez a bundás fokhagymaporral készült és kurkumával a tökéletes színért. A legjobb, ha egy adag fokhagymás-ecetes uborkasalátával vagy lilahagyma-lekvárral tálalod, de fokhagyma nélküli változata juharsziruppal is finom.
Hozzávalók 3 személyre
- 4 darab kenyérszelet
- 0.5 bögre növényi tej
- 1 bögre liszt
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 mokkáskanál fokhagymapor
- só és frissen őrölt bors
- 1 bögre étolaj
Elkészítés:
Fogj egy nem egészen teli bögre lisztet és dolgozd el nagyjából feleannyi növényi tejjel, amíg sűrű, sima palacsintatészta-állagot kapsz. Ha minden hozzávalót eldolgoztál, fűszerezd meg, forgasd meg benne a kenyérszeleteket, majd olajban süsd őket addig, míg a külsejük ropogós lesz. Cukorral és fahéjjal az édes változatát is elkészítheted.