Fűszerezésnek elég egy kevés szerecsendió, és ha sonkából egy-egy klassz, aromás változat van a hűtőben, akkor jobb, ha egy-egy nagy szelet friss mozzarellával készíted ezt a receptet, ami nem nyomja el a sonkaszeletek ízét.
Hozzávalók
- 30 deka felszeletelt mozzarellakarika
- 6 darab tojás (vagy ahány adag készül)
- 20 deka felcsíkozott sonkaszelet
- ízlés szerint só, bors és szerecsendió
- 1 darab tojássárgája (a kenéshez)
- 2 marék rukkola (a tetejére)
- 1 kisebb doboz krémsajt
Elkészítés:
Vágd téglalapokra a tésztát, majd kend meg egy kevés krémsajttal. Erre mehetnek a sajt- és sonkaszeletek, majd a legvégén a tojás. Sózd és borsozd, ízesítsd szerecsendióval, a sarkait kend meg tojással, majd tedd forró sütőbe és negyedóra alatt süsd készre. Ha elkészült, friss rukkolát halmozz a tetejére.
Ha egy kicsit több zöldséggel készítenéd, vékonyra vágott paradicsom- és avokádószeletekkel dobhatod fel.