Ne spórolj a töltelékekkel! Leveles tészta sonkával, sajttal, juhtúróval és medvehagymával töltve

Leveles tészta gyakran van otthon, főleg azokban a hetekben és hónapokban, amikor igyekszünk egy kicsit kevesebbet bevásárolni járni. A legfinomabb akkor, ha te magad készíted el, de mivel az a változat egy kicsit munkaigényesebb, ezúttal olyan recepteket hoztunk, amik a bolti változatból is nagyon finomak.

Épp szezonja van a medvehagymának, ahogy a szabadtéri sétáknak is, ezért most egyszerű egy csokorral beszerezni a szabadban, vagy jobb híján a boltokban. Ha mégsem sikerülne, friss petrezselyemmel, kaporral és snidlinggel is helyettesítheted.

A háromszög forma az egyik legegyszerűbb.
A háromszög forma az egyik legegyszerűbb.vinicef

Hozzávalók

  • 1 kisebb bögre felkockázott sült sonka
  • 0.5 bögre gouda sajt lereszelve (bármelyik kedvenceddel helyettesítheted)
  • 1 nagy evőkanál juhtúró
  • 1 kisebb csokor medvehagyma apróra vágva (néhány levél)
  • 1 nagyobb doboz natúr krémsajt
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojássárgája
  • ízlés szerint só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Keverj el egymással minden hozzávalót (a tésztán kívül), majd sózd és borsozd a tölteléket ízlés szerint. A tésztát vágd tetszőleges alakúra, halmozd a közepére a tölteléket és zárd le villával a széleit. Kend meg a tojással, majd süsd 180 fokos sütőben legalább 25 percen át, az adagok méretétől függően. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek