Létezik könnyű étel a húsvéti időszakban is: meleg sonkasaláta grillezett cukkinivel és fehérboros majonézmártással

Ha nálatok is maradt egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.

Nem kell több érv: ez a meleg saláta pont annyira olaszos, mint amennyire alakbarát, így nem kell ürügy ahhoz, hogy akár hetente többször elkészítsd.

Olaszos és alakbarát.
Olaszos és alakbarát.Fotó: MarianVejcik

Hozzávalók 2 személyre:

A salátához

  • 2 bögre sült sonkakocka
  • 3 bögre cukkini felkockázva
  • 1 teáskanál bazsalikom és oregánó
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 bögre koktélparadicsom félbevágva
  • 2 evőkanál balzsamecet

Az öntethez

  • 1 evőkanál parmezán lereszelve
  • 0.5 bögre majonéz
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 deci habtejszín
  • só és fehér bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A koktélparadicsomokat jól keverd el a balzsamecettel, majd sózd és borsozd ízlés szerint. 

Olvaszd meg a vajat, dobd bele az olasz fűszereket, majd forgasd meg benne a saláta összes hozzávalóját. Néhány perc után fűszerezd, majd vedd le a tűzről és tedd tányérokra. 

Keverd simára habverővel az öntet hozzávalóit, és tálald a saláta mellett. 

Igyál fehérbort, száz évig fogsz élni
Igyál fehérbort, száz évig fogsz élni

Nem csak a szívnek, de a fogaknak is jót tesz a fehérbor. Napi két decivel pedig akár az influenzát is távol tarthatjuk. Érdemes még ma belefogni a kúrába!

Tovább »

Még több recept

Alma-körte morzsasüti – egy kanál citromfagylalt is elfér a tetején

A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.

szeptember18., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

szeptember19., 06:04

Ez az almás-szilvás süti az ősz egyik kihagyhatatlan desszertje

Az alma és a szilva az ősz megkerülhetetlen gyümölcsei, a süti pedig minden tisztességes édesszájúnál a mindennapok része. Ha nálad is ez a helyzet, dobd össze ezt a desszertet, ami ráadásul édesítővel és alternatív cukorhelyettesítőkkel is ugyanolyan finom, mint hagyományos változatban.

szeptember18., 06:04

Saslik szilvás szósszal – mazsolás, fűszeres rizzsel tálald!

Ne csak sütikben és gombócban használd fel a szilvát – ez a gyümölcsünk csatniban és szószként is klassz, amit egy ilyen egyszerű saslik mellett van is alkalma bebizonyítani. Már csak egy kevés rizs vagy egy szilvás-rukkolás-mozzarellás saláta kell mellé, és el is készült a könnyű vacsora.

szeptember17., 06:04

Ezt a német almás sütit kezdőként is simán bevállalhatod

Ha van otthon pár olyan alma, amely már nem teljesen ép, akkor lépnek színre a sütik, kompótok, almaszószok és gyümölcsös-majonézes saláták, amikben klasszul elférnek a nem éppen tökéletesre faragott darabok is.

szeptember17., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.