Reggelire tökéletes: tésztába burkolt sonkakrém tárkonnyal, citrommal és sajtkrémmel

Ha nálatok is maradt egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.

Ebben a finom sonkás krémben a kedvenc sajtjaid és fűszereid is elférnek, elég, ha arra ügyelsz, hogy mindegyikből elég egyféle. Nálunk az aromás tárkony mellé egy kevés citromhéj és trappista sajt került a töltelékbe.

Hozzávalók

  • 1 bögre sült sonka felkockázva
  • 15 deka natúr krémsajt
  • 1 bögre reszelt trappista sajt
  • ízlés szerint só, fehér bors, tárkony, citromhéj
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojás (a tészta lekenéséhez)
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el jól aprítógépben a töltelék hozzávalóit, majd vágd a tésztát tetszőleges méretű téglalapokra, és halmozd a közepébe a tölteléket. Formázz batyukat, vagy ha úgy jobban tetszik, helyezz két lapot egymásra, és villával zárd le a széleit. Kend meg tojással és süsd ropogósra a forró sütőben úgy negyedóra alatt. Párolt, fokhagymás spárgával és tejszínes-gombás szósszal akár vacsorára is tökéletes egy-egy nagyobb batyu.

 

A tökéletes húsvéti sonka A tökéletes húsvéti sonka

Ízes, szaftos és ellenálhatatlan lesz a végeredmény.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gránátalmás őszi saláta - napon szárított sonkával lesz az igazi

Egy nagy adag cékla, körte és persze a friss, őszi dió teszi igazán különlegessé ezt a salátát, ami mellé nem is kell más, csak egy szelet vékonyan megvajazott, pirított croissant.

2021. október3., 12:52

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Burgonyasaláta új szinteken: napon szárított sonkával és paradicsommal is kóstold meg

Grillezett sajt mellett vagy egy fokhagymás csirkemellszelet alatt is tökéletes ez a saláta, amit mindenki szeretni fog, aki nem veti meg az olasz konyhát.

2021. április10., 10:24

Egy gyors újévi fogásért készíts virslit leveles tésztában, pestóval

Ha olaszosan készítenéd ezt az egyszerű, leveles tésztában sült virslit, tekerd körbe napon szárított sonkával, és ízesítsd pestóval és egy kevés pecorino sajttal.

2020. december31., 06:04

Sós crumble kelkáposztával – egy kevés füstölt sonkával lesz igazán finom

Ez a gyors morzsasüti most sósan készült, és remekül illik bele a maradék sonkából egy adag, ahogy a jó sok borssal és majoránnával fűszerezett kelkáposzta is.

2021. március31., 12:52

Egy kicsit izgalmasabb fogás reggelire? Próbáld ki a baconnel csavart leveles tésztát

Ugye, mennyivel izgalmasabb a rántotta mellé egy ilyen finomság a kenyér és a sült bacon helyett. Nem lesz több dolgod vele, mintha megsütnéd a szalonnákat, mégis sokkal látványosabb a reggeli ezekkel a csavart falatkákkal. Langyosan a legfinomabb.

2021. május30., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek