Sós crumble kelkáposztával – egy kevés füstölt sonkával lesz igazán finom

Ez a gyors morzsasüti most sósan készült, és remekül illik bele a maradék sonkából egy adag, ahogy a jó sok borssal és majoránnával fűszerezett kelkáposzta is.

Sósan is finom a morzsasüti.
Sósan is finom a morzsasüti.Fotó: SGAFotoStudio

Hozzávalók 2 személyre:

A raguhoz

  • 1 kisebb fej kelkáposzta összevágva
  • 25 deka erdeigomba-keverék
  • 2 ek. olaj
  • 1 nagy ek. vaj
  • 1 szál póréhagyma apróra vágva
  • 30 deka főtt, füstölt sonka felkockázva
  • só, bors, majoránna

A tetejére

  • 10 deka vaj felkockázva
  • 20 deka liszt
  • 1 csapott tk.
  • 1 csapott ek. cukor
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze a tésztát (esetleg egy kanál vizet is adj hozzá), majd tedd lefóliázva a hűtőbe. 

Közben a zsiradékok keverékén puhítsd össze a hozzávalókat és fűszerezd. Ha a ragu kész, kanalazd egy jénaiba, majd reszeld rá a tésztát. 20 perc alatt süsd készre a forró sütőben. Ha krémesebbre szeretnéd a ragut, egy kis mustárral és liszttel elkevert tejföllel sűrítsd be sütés előtt. 

Megtaláltuk a legjobb tormát!
Megtaláltuk a legjobb tormát!

Sírtunk nagyon, mert csípett, de hát mi akartuk: tormát teszteltünk. Bónusz: így készítse el házilag!

Tovább »

Még több recept

Görög sült bab – frissen sült házi zsemlékkel egyszerű, egészséges vega fogás lesz belőle

Egy nagy adag tzatzikivel, meleg, vajas-fokhagymás bagettel lesz igazán gazdag ez a fogás, és ha vannak otthon különleges sajtok és olívabogyók, azokból is érdemes mellé tálalnod egy keveset, így egy igazán izgalmas tavaszi-nyári vacsorát dobhatsz össze.

április17., 10:44

Reggelire tökéletes: tésztába burkolt sonkakrém tárkonnyal, citrommal és sajtkrémmel

Ha nálatok is marad egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.

2020. április15., 06:00

Remek hétvégi program összedobni ezt a káposztás pogácsát

Nálunk jó sok borssal és csak egy nagyon kevés barna cukorral készült, és nem bántuk meg az alapos fűszerezést. A káposztás pogácsa remek fogás, aminek az sem árt, ha zsírral készül. Egy nagy adag tavaszi, snidlinges körözöttel lesz igazán tökéletes.

április16., 10:24

Jön a húsvét, készíts pizzát a sonka maradékából!

Néhány kocka jó kis házi sonka és tojás is kerül ennek a pizzának a tetejére, amiket ezúttal a sajt tetejére pakoltunk, így jól látható, mivel is ízesítettük a félig olasz és kicsit magyar finomságot. Ha a paradicsomos változatot megunod, tejfölös-lila hagymás változatban is készítheted.

március30., 10:24

Csalános tojáskosárkák – nálunk egy adag parmezán dobta fel a tavaszi finomságot

Ha az újhagyma zöldje megmarad, abból is adj ehhez a fogáshoz, és ne hagyd ki belőle a hűtőben árválkodó nyers és párolt zöldségeket sem. Minél többet találsz belőlük, annál finomabb lesz.

április14., 10:24

Gado-gado saláta – remek tipp a húsvétról maradt főtt tojás felhasználására

Ez a különleges nevű saláta tökéletes akkor, ha húsvétról marad egy nagy adag főtt tojás, amit már nem szeretnél szendvicsek tetején vagy tojássalátába felhasználni.

április4., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.