Húsvét utáni reggeliötlet: sonkás-édesburgonyás quiche alpesi sajttal és medvehagymával

Ha nálatok is maradt egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.

Ha épp van időtök egy tartalmas reggelire, dobjatok össze egy jó quiche-t, ha pedig gyors változatban készítenéd, leveles tésztára halmozd a tojásos tölteléket. Sokszor mutattunk már hagyományos receptet erre az ételre, most, az ünnep utáni pihenés jegyében a leveles tésztás változatoké a terep.

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 bögre édesburgonya felkockázva
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 bögre sült sonka felkockázva
  • 1 kisebb darab vöröshagyma összevágva
  • 1 deci tejszín
  • 5 darab tojás
  • 1 bögre ementáli vagy Gruyère sajt lereszelve
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma összevágva
  • 1 kisebb csokor medvehagyma összevágva
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát nyújtsd ki a piteformának megfelelő méretűre, majd tedd a formába. Villával szurkáld meg, és süsd elő 5-10 perc alatt előmelegített sütőben. Közben a tojásokat a tejszínnel és a tejföllel keverd el, és ízesítsd sóval, borssal a keveréket.

A forró zsiradékok keverékére dobd az édesburgonyát és a hagymákat, majd puhítsd a keveréket kis lángon negyedórán át. Ezek után mehet bele a sonka, és néhány perc után halmozd a keveréket a tésztára. 

Utána tojásos keveréket is öntsd rá. Süsd 160 fokon 25 percen át a sütőben, majd szórd rá a sajtot és olvaszd rá még 5 perc alatt. Friss medvehagymával a tetején tálald. 

Nem egészen francia, de attól még imádjuk: tökös-mogyorós quiche Nem egészen francia, de attól még imádjuk: tökös-mogyorós quiche

Még hogy a vega ételek nem lehetnek finomak!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Jöjjön még egy kis quiche, ezúttal kecskesajttal, sonkával és kukoricával

Ha nincs kedved a tésztájával bíbelődni, leveles tésztából is összedobhatsz egy quiche-t. Most egy-egy falat pikáns kecskesajt, édeskés kukorica, sonka és rengeteg sajt került a töltelékébe.

2020. április24., 06:04

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Sós crumble kelkáposztával – egy kevés füstölt sonkával lesz igazán finom

Ez a gyors morzsasüti most sósan készült, és remekül illik bele a maradék sonkából egy adag, ahogy a jó sok borssal és majoránnával fűszerezett kelkáposzta is.

2021. március31., 12:52

Jön a húsvét, készíts pizzát a sonka maradékából!

Néhány kocka jó kis házi sonka és tojás is kerül ennek a pizzának a tetejére, amiket ezúttal a sajt tetejére pakoltunk, így jól látható, mivel is ízesítettük a félig olasz és kicsit magyar finomságot. Ha a paradicsomos változatot megunod, tejfölös-lila hagymás változatban is készítheted.

2021. március30., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek