Húsos palacsinta gíroszfűszerekkel – egy adag fetás-zöldséges salátát dobj össze mellé

Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek. Ebben egy egyszerű húsos ragu van, amit a gíroszfűszerek, a fokhagyma és egy kis fehérbor tesz még gazdagabbá.

Ha szereted a gíroszt, de egy egy kicsit újabb változatban is kipróbálnád, itt az idő, hogy megkóstold ezt a jó kis darált húsos palacsintát. Vega változatban az áruházakban kapható kamuhússal is készítheted, azzal is ugyanolyan finom lesz. A tetejére egy kevés hideg, fokhagymás görög joghurtot kanalazz. 

Egy kis fokhagymás joghurt is elfér a tetején.
Egy kis fokhagymás joghurt is elfér a tetején.AlexPro9500

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 bögre liszt
  • 1 mokkáskanál
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 bögre tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kis pohár szódavíz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 40 deka darált pulykahús
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, majoránna, rozmaring, fűszerpaprika, kakukkfű, őrölt kömény
  • 4 gerezd összetört fokhagyma
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 deci tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kisebb csokor összevágott petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Keverj palacsintatésztát a lisztből, tojásból, tejből, majd ízesítsd sóval és cukorral, majd adj hozzá egy kevés szódavizet és olajat is. Dolgozd el alaposan, majd süsd meg a palacsintákat a hagyományos módon. 

A töltelékhez dobd a fokhagymát a forró olívaolajra, majd mehet hozzá a hús is. Fűszerezd ízlés szerint, majd ha kifehéredett, öntsd alá a bort, és adj neki egy pár percet. Keverd hozzá a tejszínt és a tejfölt, majd amikor klassz, sűrű raguvá állt össze, vedd le a tűzről, keverd bele a petrezselymet és tölsd meg vele a palacsintákat. 

kapcsolódó A Nagy Gyrosteszt: tényleg belebetegszünk?
A Nagy Gyrosteszt: tényleg belebetegszünk?

Miért baj ha foszfát kerül a gyroshúsba? Mennyi van benne? Kiderül-e az ízéből? Megkóstoltuk, laborban is bevizsgáltattuk a legnépszerűbb gyrosokat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ricotta-citrom palacsinta – remek nyári desszert, ami hidegen is finom

Ricottával és túróval is készülhet ez a klassz palacsinta, ami még finomabb akkor, ha a krémbe egy kevés limoncello is kerül.

június25., 12:52

Dupla csokis-meggyes kevert süti – sűrű tejszínhabbal és csokireszelékkel lesz igazán extra

Ahogy azt már megszokhattátok, nálunk a csokis édességekből nem marad ki a kávé. Nem annyi, hogy érezzük az ízét, csak annyi, amitől mélyebb, gazdagabb aromája lesz a kakaós édességeknek.

július25., 12:52

Epres-krémes palacsinta – ezt a legválogatósabbak is imádni fogják

Az epret és a főzött krémet nem lehet nem szeretni, ha pedig kezdő vagy a konyhában, akár pudinggal is készítheted ezt a remek, nyári finomságot.

június27., 10:44

Palacsinta édesburgonyából? Egy adag sós karamellszósz lesz a legfinomabb mellette

Ha már kóstoltad az amerikai változatot, az almásat, a sósat és a fűszereset, itt az ideje, hogy az édesburgonyás változatnak is adj egy esélyt. Juharsziruppal, sós vajjal és pekándióval a legfinomabb.

március26., 12:52

Imádod a bolognai ragut? Levesként is próbáld ki, egy nagy csokor friss bazsalikommal!

Kevésbé nehéz fogás lesz így, mint klasszikus párja, főleg, ha egy adag friss, felkockázott koktélparadicsom és rengeteg zöldfűszer is kerül a tetejére tálaláskor.

július27., 10:44

Spenótos-füstölt sajtos zabpalacsinta – remek reggeli, ha nem vagy épp édesszájú

Ha fetával készíted, mediterrán hangulatú fogás lesz a végeredmény, amiben egy kis adag apróra vágott olívabogyó is elfér. Nem is kell a tetejére más, csak egy kis kanál mézes vaj, vagy ha nem vagy a különlegességek rajongója, akkor egy-egy napon szárított sonkaszelet.

július10., 12:52

Mustra