Húsos palacsinta gíroszfűszerekkel – egy adag fetás-zöldséges salátát dobj össze mellé

Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek. Ebben egy egyszerű húsos ragu van, amit a gíroszfűszerek, a fokhagyma és egy kis fehérbor tesz még gazdagabbá.

Ha szereted a gíroszt, de egy egy kicsit újabb változatban is kipróbálnád, itt az idő, hogy megkóstold ezt a jó kis darált húsos palacsintát. Vega változatban az áruházakban kapható kamuhússal is készítheted, azzal is ugyanolyan finom lesz. A tetejére egy kevés hideg, fokhagymás görög joghurtot kanalazz. 

Egy kis fokhagymás joghurt is elfér a tetején.
Egy kis fokhagymás joghurt is elfér a tetején.Fotó: AlexPro9500

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 bögre liszt
  • 1 mokkáskanál
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 bögre tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kis pohár szódavíz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 40 deka darált pulykahús
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, majoránna, rozmaring, fűszerpaprika, kakukkfű, őrölt kömény
  • 4 gerezd összetört fokhagyma
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 deci tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kisebb csokor összevágott petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Keverj palacsintatésztát a lisztből, tojásból, tejből, majd ízesítsd sóval és cukorral, majd adj hozzá egy kevés szódavizet és olajat is. Dolgozd el alaposan, majd süsd meg a palacsintákat a hagyományos módon. 

A töltelékhez dobd a fokhagymát a forró olívaolajra, majd mehet hozzá a hús is. Fűszerezd ízlés szerint, majd ha kifehéredett, öntsd alá a bort, és adj neki egy pár percet. Keverd hozzá a tejszínt és a tejfölt, majd amikor klassz, sűrű raguvá állt össze, vedd le a tűzről, keverd bele a petrezselymet és tölsd meg vele a palacsintákat. 

A Nagy Gyrosteszt: tényleg belebetegszünk?
A Nagy Gyrosteszt: tényleg belebetegszünk?

Miért baj ha foszfát kerül a gyroshúsba? Mennyi van benne? Kiderül-e az ízéből? Megkóstoltuk, laborban is bevizsgáltattuk a legnépszerűbb gyrosokat.

Tovább »

Még több recept

Ha van néhány szabadnapod, ne hagyd ki a reggeli baconös palacsintát!

Ha a tengerentúl hangulatában készítenéd a reggelid, dobj össze néhány amerikai palacsintát baconnel, helyezz a rakás tetejére egy kocka lágy, sós vajat, és locsold meg az egészet egy kevés juharsziruppal. Csak elsőre fura, az édes és sós ízek kombinációja nagyon jót tesz a semleges palacsintatésztának.

január1., 06:04

Pizzát is készíthetsz csirkemájjal, mutatjuk, hogyan!

Friss petrezselyemmel a tetején és néhány kanál hideg tejföllel lesz a legfinomabb ez a magyaros pizza, ami, ha szereted a csípőset, simán elbír egy késhegynyi füstös csiliport is.

január31., 06:04

Túróval és málnával készíthetsz palacsintatortát – ez itt egy Instagram-barát változat

Mi egy kevés mandulával és amarettóval tettük részegessé ezt a desszertet, de ha gyerekek is kapnak belőle, helyettesítheted mandulaaromával is a likőrt.

2020. július25., 06:04

Kakaós-meggyes kevert süti – belga csokival és egy kis rummal dobtuk fel

Nem kell a kevert sütiknek mindenképpen unalmasnak lenniük – ez a meggyes-csokis változat rummal vagy mandulalikőrrel lesz a legfinomabb. Ha dupla adagban készíted, csokikrémmel klassz torta lehet belőle.

április11., 12:52

Pestós burgonyasaláta – friss paradicsommal és zöldfűszerekkel dobtuk fel

A krumplisalátát vegán majonézzel akár állati eredetű alapanyagoktól mentesen is elkészítheted, majd snidlinggel, petrezselyemmel, sült fokhagymával, de akár gránátalmával és rózsaborssal is tálalhatod. Ebben az olasz hangulatban pedig igazán gazdag és különleges íze lett, ami egy-egy natúr hal-, vagy hússzelet mellett is megállja a helyét.

április11., 10:24

Csalános-szarvasgombás tésztaszósz – egészséges és nagyon finom vega fogás lesz a végeredmény

Ehhez a gyors szószhoz nem is kell más, csak egy adag reszelt sajt és valamilyen száraztészta, nokedli vagy gnocchi, és alig fél óra alatt különleges fogást dobhatsz össze belőle.

április14., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.