Húsos palacsinta gíroszfűszerekkel – egy adag fetás-zöldséges salátát dobj össze mellé

Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek. Ebben egy egyszerű húsos ragu van, amit a gíroszfűszerek, a fokhagyma és egy kis fehérbor tesz még gazdagabbá.

Ha szereted a gíroszt, de egy egy kicsit újabb változatban is kipróbálnád, itt az idő, hogy megkóstold ezt a jó kis darált húsos palacsintát. Vega változatban az áruházakban kapható kamuhússal is készítheted, azzal is ugyanolyan finom lesz. A tetejére egy kevés hideg, fokhagymás görög joghurtot kanalazz. 

Egy kis fokhagymás joghurt is elfér a tetején.
Egy kis fokhagymás joghurt is elfér a tetején.Fotó: AlexPro9500

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 bögre liszt
  • 1 mokkáskanál
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 bögre tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kis pohár szódavíz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 40 deka darált pulykahús
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, majoránna, rozmaring, fűszerpaprika, kakukkfű, őrölt kömény
  • 4 gerezd összetört fokhagyma
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 deci tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kisebb csokor összevágott petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Keverj palacsintatésztát a lisztből, tojásból, tejből, majd ízesítsd sóval és cukorral, majd adj hozzá egy kevés szódavizet és olajat is. Dolgozd el alaposan, majd süsd meg a palacsintákat a hagyományos módon. 

A töltelékhez dobd a fokhagymát a forró olívaolajra, majd mehet hozzá a hús is. Fűszerezd ízlés szerint, majd ha kifehéredett, öntsd alá a bort, és adj neki egy pár percet. Keverd hozzá a tejszínt és a tejfölt, majd amikor klassz, sűrű raguvá állt össze, vedd le a tűzről, keverd bele a petrezselymet és tölsd meg vele a palacsintákat. 

A Nagy Gyrosteszt: tényleg belebetegszünk?
A Nagy Gyrosteszt: tényleg belebetegszünk?

Miért baj ha foszfát kerül a gyroshúsba? Mennyi van benne? Kiderül-e az ízéből? Megkóstoltuk, laborban is bevizsgáltattuk a legnépszerűbb gyrosokat.

Tovább »

Még több recept

Snidlinges tonhalkrémmel próbáld ki: sós reggeli palacsinta zöldséges tésztával

Ha már leszokunk a bevásárlásról, érdemes nem bepánikolni arról, ha épp nincs reggelire semmilyen péksütemény. Ebben a helyzetben segít ez a jó kis zöldségespalacsinta-recept, ami remek lehetőséget ad az újrahasznosításra, mert minden maradék zöldség és akár gomba is elfér a tésztájában.

március26., 06:00

Engedd, hogy a dolgok most nélkülünk változzanak: japán felhőpalacsinta

Milyen jó, hogy a japánok szeretnek csavarni egyet az édességeken – már ha egyáltalán tőlük indult ez a fluffyváltozat.

március19., 06:04

Házi Oreo fagyi: egy kevés mentasziruppal lesz még különlegesebb

Ha a menta nem a barátod, és valami egyszerűbbel tálalnád, egy-egy kanál eperszörp is tökéletesen megteszi. Ha nagyon fenszi eseményre készül, étcsokiszósszal és liofilizált gyümölcsdarabokkal díszítsd.

május24., 06:00

Jöhet néhány joghurtos-áfonyás palacsinta reggelire?

Mandulaliszttel és joghurttal tettük még egészségesebbé ezt az amerikai stílusú reggelit, amibe nálunk kókuszzsír került vaj helyett, a cukrot pedig xilittel helyettesítettük. Talán csak a tojás maradt tojás, de a jó kis puha palacsinták ízén ez a sok egészséges helyettesítő semmit sem rontott.

február12., 12:04

Parmezános, balzsamecetes grillzöldségek – könnyű, olaszos köret a vörös húsok mellé

Ez az alig kalóriás köret minden zsírosabb hús mellett tökéletes kísérő, amit ráadásul nagyjából egy perc alatt összedobhatsz, amint a zöldségek elkészültek a grillen. Fűszerezés után friss bazsalikommal és egy-egy nagy marék rukkolával forgasd össze.

május24., 06:00

Sznoboskodj velünk ma is: Crêpes Suzette

A neve alapján úgy tűnik, hogy egy bonyolult francia desszert, miközben csak egy kis vajas-karamelles narancslikőrben forgatjuk meg, és már kész is.

2019. november5., 12:04

Mustra