Palacsinta lime-mal és kókusszal – így lesz a vegán desszert a húsfogyasztók kedvence is

Ehhez a palacsintához sem kell séfnek lenned, főleg, mert amerikai változatban készül, így jóval egyszerűbb összedobni, mint a mi vékonyabb, kissé könnyebben szakadós változatunkat.

Már a tésztájában is akad egy kis kókusz, és ha épp sietsz, elég, ha lime-lével és annak héjával ízesített juharsziruppal locsolod meg. Ha pedig nem ragaszkodsz ahhoz, hogy a fogás állati alapanyagoktól mentes legyen, készíts hozzá kókuszos krémet natúr sajtkrémből, kókuszlikőrből a lime levével, héjával és egy kevés cukorral.

Grillezett banánnal és ananásszal is tálalhatod.
Grillezett banánnal és ananásszal is tálalhatod.Arx0nt

Hozzávalók

  • 1 darab biolime héja és leve
  • 1 bögre kókusztej
  • 1 nagy bögre liszt
  • 2 csapott evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 deci juharszirup
  • 1 nagy evőkanál kókuszzsír
  • 1 nagyobb darab apróra reszelt alma (vagy 3 evőkanál almapüré)
Recept idők

Elkészítés:

Add a juharsziruphoz a lime héját és levét, majd tedd félre. A többi alapanyagból keverj sűrű palacsintatésztát, és kisebb adagokban, kis lángon süsd ki. Locsold meg az egészet a lime héjával és levével elkevert juharsziruppal, és szórj rá egy kevés kókuszreszeléket. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek