Ez tényleg az egyik legfinomabb saláta: epres-kecskesajtos bébispenót dióval

Ha már unod a hagyományos görög- és cézársalátákat, próbáld ki ezt az epres-sajtosat, amit olajos magvakkal tehetsz még tartalmasabbá.

Nincs is annál izgalmasabb, mint édes gyümölcsöket enni sajttal, és ha még egy adag spenót vagy rukkola is van a tálon, akkor lesz teljes a fogás. Öntetnek nem is kell már túl bonyolult, fűszeres dresszing, elég egy kis balzsamecet, egy kanál eperlekvár és olaj, amit sóval és borssal fűszereztünk.

Mandulával díszítheted.
Mandulával díszítheted.NightAndDayImages

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 marék bébispenót
  • 2 marék rukkola
  • 30 deka felkockázott eper
  • 15 deka kecskesajt
  • 1 kisebb csokor bazsalikom
  • 1 nagy evőkanál eperlekvár
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

Helyezd el egy tányéron a spenót- és rukkolaleveleket, majd morzsold rá a kecskesajtot, és szórd meg a felparított bazsalikommal. Az olajból, balzsamecetből, lekvárből és fűszerekből készíts öntetet, majd locsold meg vele az epreket, és kanalazd őket a saláta tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek