Ez tényleg az egyik legfinomabb saláta: epres-kecskesajtos bébispenót dióval

Ha már unod a hagyományos görög- és cézársalátákat, próbáld ki ezt az epres-sajtosat, amit olajos magvakkal tehetsz még tartalmasabbá.

Nincs is annál izgalmasabb, mint édes gyümölcsöket enni sajttal, és ha még egy adag spenót vagy rukkola is van a tálon, akkor lesz teljes a fogás. Öntetnek nem is kell már túl bonyolult, fűszeres dresszing, elég egy kis balzsamecet, egy kanál eperlekvár és olaj, amit sóval és borssal fűszereztünk.

Mandulával díszítheted.
Mandulával díszítheted.NightAndDayImages

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 marék bébispenót
  • 2 marék rukkola
  • 30 deka felkockázott eper
  • 15 deka kecskesajt
  • 1 kisebb csokor bazsalikom
  • 1 nagy evőkanál eperlekvár
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

Helyezd el egy tányéron a spenót- és rukkolaleveleket, majd morzsold rá a kecskesajtot, és szórd meg a felparított bazsalikommal. Az olajból, balzsamecetből, lekvárből és fűszerekből készíts öntetet, majd locsold meg vele az epreket, és kanalazd őket a saláta tetejére. 

kapcsolódó A 10 főbűn, amit a sajt ellen elkövetsz
A 10 főbűn, amit a sajt ellen elkövetsz

Fóliában tartod? Hidegen fogyasztod? És még a kérgét is kidobod? Nem tudod, mit hagysz ki!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Langyos körtesaláta pancettával és gorgonzolával

Pancetta helyett akár bacont is használhatsz ebben a gazdag salátában, ami akkor a legfinomabb, ha egy-két marék frissen pirított dió is kerül a tetejére.

augusztus14., 10:44

Íme a klasszikus káposztasaláta őszi, céklás változatban

A coleslaw hagyományos változatban is remek, de még finomabb céklásan, amivel ráadásul egészségesebb is.

szeptember9., 11:24

Ananászos-csirkés ramentészta mogyoróval, zöldhagymával és krémes mogyorószósszal

Egy gyorsan grillezett csirkeszelet mellett tökéletes ez az ananászos-csilis finomság, amit mindenki imádni fog, aki szívesen kipróbál izgalmas gasztrokülönlegességeket.

szeptember18., 11:24

A fahéjas mázzal sült kacsacomb mellé a zöldhagymás uborkasaláta lesz a tökéletes köret

Jó csípősen, mézzel, fahéjjal és paprikával szeretjük a legjobban ezt a mázas kacsát, amihez a saláta mellé egy kis adag vörösboros-fűszeres szilvaragu is remekül illik, főleg az őszi hónapokban. Ha tovább fokoznád az izgalmas köretek számát, piríts meg néhány főtt céklát egy kevés vaníliás vajban.

szeptember16., 10:24

Tejszínes-fehérboros kacsa póréhagymával

Ha szereted a sűrű, tejszínes ragukat és az elegáns, de gyorsan összedobható fogásokat, jó helyen jársz. Ez a kacsás ragu isteni, főleg egy adag szarvasgombaolajjal meglocsolt házi, gyúrt tészta tetején.

szeptember14., 12:52

Mangó-kacsa saláta – ezt egy hosszú nap után is könnyen összedobod

Főleg akkor remek ez a recept, ha épp van otthon a tegnapi kacsasültből egy kis maradék, ami egy-két tejes fogást már nem ad ki. Ezekkel a remek hozzávalókkal felturbózva hamar menő ebéd vagy vacsora kerekedik belőle.

szeptember13., 12:52

Mustra