Egyébként pedig tök mindegy, hogy hívjuk, ha épp csalónapod van, vagy nem foglalkozol az egészséges reggeli témakörrel, tökéletes hedonista fogás ez, amit végül friss eperszeletekkel és mentalevelekkel díszíthetsz. Hát csak férhessen már bele néha egy-egy ilyen fogás is!
Hozzávalók 3 személyre
- 6 szelet kenyér
- 4 darab tojás
- 1 mokkáskanál fahéj
- 2 evőkanál cukor
- 1 csapott mokkáskanál só
- 2 deci tejszín
- 15 deka áfonya
- 3 evőkanál áfonyalekvár
Elkészítés:
Keverd el a tojást a tejszínnel alaposan, ízesítsd cukorral, sóval és fahéjjal, majd ebbe mártogasd a kenyérszeleteket.
Kivajazott jénaiban rétegezd 3 szeletenként, a rétegek közé pedig tedd az áfonyát és az áfonyalekvárt. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süsd készre. A rétegeket egy kevés citromhéjjal és mézzel ízesített natúr krémsajttal teheted még különlegesebbé.