Még egy klassz ötlet hétvégi brunchra: bundás kenyér casserole áfonyával

Elég vicces kifejezés a „bundás kenyér casserole”, de mennyivel elegánsabb, mint ha azt mondanánk, hogy rakott kenyérszeletek, esetleg csőben sült, tojásos szárazkenyér-falatkák.

Egyébként pedig tök mindegy, hogy hívjuk, ha épp csalónapod van, vagy nem foglalkozol az egészséges reggeli témakörrel, tökéletes hedonista fogás ez, amit végül friss eperszeletekkel és mentalevelekkel díszíthetsz. Hát csak férhessen már bele néha egy-egy ilyen fogás is!

Krémsajttal teheted még különlegesebbé.
Krémsajttal teheted még különlegesebbé.wsmahar

Hozzávalók 3 személyre

  • 6 szelet kenyér
  • 4 darab tojás
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 2 deci tejszín
  • 15 deka áfonya
  • 3 evőkanál áfonyalekvár
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a tojást a tejszínnel alaposan, ízesítsd cukorral, sóval és fahéjjal, majd ebbe mártogasd a kenyérszeleteket. 

Kivajazott jénaiban rétegezd 3 szeletenként, a rétegek közé pedig tedd az áfonyát és az áfonyalekvárt. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süsd készre. A rétegeket egy kevés citromhéjjal és mézzel ízesített natúr krémsajttal teheted még különlegesebbé. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek