Az a legjobb ebben a fogásban, hogy nem kell bele túl sok a baconből, néhány szelet is klasszul feldobja a pürét. Ha snidling éppen nincs kéznél, apróra vágott újhagymaszálakkal helyettesítheted.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kiló burgonya
- 4 szelet bacon
- 1 csokor felaprította snidling
- 1 nagy evőkanál vaj
- ízlés szerint só és bors
- 0.5 bögre tej
Elkészítés:
Kockázd fel a burgonyát, főzd puhára enyhén sós vízben, majd törd át krumplinyomón. Doldozd el benne a vajat és a tejet, majd fűszerezd sóval és borssal.
Amíg a krumpli fő, sütőben süsd ropogósra a baconszeleteket, majd kockázd fel apróra, és dolgozd el a burgonyapürében – akár a kisült zsírját is elkeverheted benne. A friss snidlinggel a tetején tálald.