A bacon és snidling mindent feldob, miért lenne a krumplipüré kivétel?

Ha egy sovány hússzelet mellé tartalmasabb köretet készítenél, süss a burgonyapüré mellé néhány szelet bacont, vágd apró kockákra, és keverd el benne. Egy-egy adag friss snidlinggel vagy petrezselyemmel még finomabb lesz a végeredmény, amiből, ha egy kicsit több időd van, nagyon extra hercegnőburgonyát is készíthetsz.

Az a legjobb ebben a fogásban, hogy nem kell bele túl sok a baconből, néhány szelet is klasszul feldobja a pürét. Ha snidling éppen nincs kéznél, apróra vágott újhagymaszálakkal helyettesítheted.

Ez a tálalás azért elég extra.
Ez a tálalás azért elég extra.Alleko

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kiló burgonya
  • 4 szelet bacon
  • 1 csokor felaprította snidling
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • ízlés szerint só és bors
  • 0.5 bögre tej
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a burgonyát, főzd puhára enyhén sós vízben, majd törd át krumplinyomón. Doldozd el benne a vajat és a tejet, majd fűszerezd sóval és borssal. 

Amíg a krumpli fő, sütőben süsd ropogósra a baconszeleteket, majd kockázd fel apróra, és dolgozd el a burgonyapürében – akár a kisült zsírját is elkeverheted benne. A friss snidlinggel a tetején tálald. 

kapcsolódó Hogyan készül a bacon?
Hogyan készül a bacon?

Milyen húsból készül? Mitől olyan ellenállhatatlan? És miben más az iparilag előállított, mint a hagyományos?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Pakisztáni fűszeres burgonya: vegáknak tejföllel, húsevőknek köretként tálald!

Még egy burgonyás fogás, amire aztán senki nem foghatja rá, hogy unalmas, hiszen nem megszokott módon, hagymásan vagy paprikásan készül, hanem egy kicsit csípős, keleti változatban.

szeptember18., 10:44

A fahéjas mázzal sült kacsacomb mellé a zöldhagymás uborkasaláta lesz a tökéletes köret

Jó csípősen, mézzel, fahéjjal és paprikával szeretjük a legjobban ezt a mázas kacsát, amihez a saláta mellé egy kis adag vörösboros-fűszeres szilvaragu is remekül illik, főleg az őszi hónapokban. Ha tovább fokoznád az izgalmas köretek számát, piríts meg néhány főtt céklát egy kevés vaníliás vajban.

szeptember16., 10:24

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

szeptember18., 12:52

Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

szeptember16., 11:24

A burgonyapüré vegán változatban is finom, mutatjuk, hogyan érdemes elkészítened

A burgonyapüré egy nagy adag vajjal és egy kevés tejjel a legfinomabb, de ha vegán változatban dobod össze, akkor sem kell lemondanod a klassz ízekről. Mutatjuk, hogyan sikerülhet a legjobban az állati alapanyagoktól mentes verzió.

2020. november14., 06:04

Ezt a gyors reggeli kolbászos casserole-t a legválogatósabbak is szeretni fogják

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

szeptember20., 10:24

Mustra