Az a legjobb ebben a fogásban, hogy nem kell bele túl sok a baconből, néhány szelet is klasszul feldobja a pürét. Ha snidling éppen nincs kéznél, apróra vágott újhagymaszálakkal helyettesítheted.
![Ez a tálalás azért elég extra.](https://kep.index.hu/1/0/3184/31841/318411/31841191_2443173_35f12196e09e2d3a4d20da55cecf7a73_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kiló burgonya
- 4 szelet bacon
- 1 csokor felaprította snidling
- 1 nagy evőkanál vaj
- ízlés szerint só és bors
- 0.5 bögre tej
Elkészítés:
Kockázd fel a burgonyát, főzd puhára enyhén sós vízben, majd törd át krumplinyomón. Doldozd el benne a vajat és a tejet, majd fűszerezd sóval és borssal.
Amíg a krumpli fő, sütőben süsd ropogósra a baconszeleteket, majd kockázd fel apróra, és dolgozd el a burgonyapürében – akár a kisült zsírját is elkeverheted benne. A friss snidlinggel a tetején tálald.
![Hogyan készül a bacon?](https://kep.index.hu/1/0/2776/27760/277607/27760735_2129521_2ab0fa4c233da6edfb339fd2edb45e6c_wm.jpg)
Milyen húsból készül? Mitől olyan ellenállhatatlan? És miben más az iparilag előállított, mint a hagyományos?
Tovább olvasom