Fűszerezd a kesudiót, így lesz belőle még izgalmasabb délutáni snack!

Natúr változatban is imádjuk a kesudiót, hát még fűszeresen! A legjobb, ha egy nagy adagot több kisebbre osztasz, így többféle fűszerezéssel is kipróbálhatod.

Nálunk a csípős-édes ízesítés vált be egy kis sóval, de ha szeretnéd, köményes, borsos, de akár olaszos falatokat is készíthetsz belőle. Szuper délutáni snack, ami néhány szelet datolyával és savanykás aszalt szilvával a legfinomabb.

Fűszerezd a kedvenceiddel.
Fűszerezd a kedvenceiddel.JacobVanHouten

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 deka kesudió
  • 1 tojásfehérje
  • ízlés szerint őrölt kömény, füstöltpaprika-por, méz, cayenne-bors és só
  • 1 csésze datolya- és aszaltszilva-szelet (elhagyható)
  • 1 teáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Verd fel villával kissé a tojásfehérjét a mézzel, majd mehetnek bele ízlés szerint a fűszerek és a só. Ebben forgasd meg a magvakat, majd terítsd egy tespibe, és süsd negyedórán át. Ezek után hagyd kihűlni a tepsiben, majd keverd el benne a szárított gyümölcsöket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek