Különleges szendvics vegáknak padlizsánnal, fahéjjal és mozzarellával

A padlizsán mindig nagyon finom fahéjjal, ahogy a paradicsom is jól illik hozzá. Ha egy könnyű, vega szendvicsben gondolkodsz, és már unod a sajtot és a tojáskrémet, süss pár szelet padlizsánt, adj neki fahéjas, paradicsomos alapot, és szórd meg egy kevés parmezánnal tálalás előtt!

Tartalmas, húsmentes szendvics lesz belőle, amit friss paradicsomszeletekkel, hagymakarikákkal és szeletelt olívával is feldobhatsz. Ha egyféle sajt nem elég, egy-egy nagy szelet mozzarellát olvassz a tetejére.

Minibagettekbe töltve, friss zöldségekkel még tartalmasabbá teheted.
Minibagettekbe töltve, friss zöldségekkel még tartalmasabbá teheted.Fotó: Joff Lee

Hozzávalók 2 szelethez:

A szendvicshez

  • 2 nagyobb szelet padlizsán
  • 2 nagyobb szelet rozskenyér
  • 6 vékony szelet mozzarella
  • 2 evőkanál fokhagymás olaj
  • só és bors ízlés szerint

A szószhoz

  • 2 evőkanál sűrű paradicsompüré
  • 2 teáskanál ketchup
  • ízlés szerint só, bors és fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg olajjal a padlizsánszeleteket, sózd és borsozd, majd grillezd őket puhára néhány perc alatt. 

Amíg sül, keverd el egymással alaposan a paradicsomos szósz hozzávalóit, és kend meg vele a kenyereket. Erre mehetnek majd az elkészült padlizsánszeletek és arra a sajt. Tedd a sütőbe, és várd meg, amíg a sajt alaposan megpuhul – ekkor már el is készültek. Minibagettekbe töltve, friss zöldségekkel még tartalmasabbá teheted. 

Szezonja van: rakott padlizsán
Szezonja van: rakott padlizsán

A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.

Tovább »

Még több recept

Kezdődhet a féktelen tömegelés: mogyoróvajas-csirkés melegszendvics

Ha már egy kicsit unod a kolbászos szenyát és a sonkás-sajtosat, miért ne próbálnád ki kedvenc mogyoróvajad egy adag frissen sült fokhagymás csirkével akár szendvicsekben is? Na ugye.

2020. február28., 11:20

Edd forrón a tojáskrémet, füstölt sajttal és rozskenyérrel!

Valamiért mindig hideg előételként, maximum gyors szendvicsfeltétként gondolunk a tojáskrémre, pedig egy adag forró pirítóson, füstölt sajttal és füstölt paprikával még finomabb szendvicsek készülhetnek belőle. Itt is van mindjárt egy közülük.

2020. március1., 10:40

Ennek az olaszos melegszendvicsnek péksütemény helyett cukkini az alapja

Ez a klassz melegszenya azoknak való, akik egy kicsit spórolni szeretnének a szénhidrátokkal. A gazdag feltét segít abban, hogy ne tűnjön fel, hogy épp nem a friss péksütemény az egésznek az alapja, hanem egy nagy szelet ropogós cukkini, ami legalább ugyanolyan finom tud lenni.

2020. március4., 06:00

Melegszendvics csirkével és fokhagymás tejföllel – egy kevés füstös csilit is szórj a tetejére!

Ha gyors és finom csirkés fogást keresel, dobd össze ezt a gazdag melegszendvicset, ami szerintünk egy nagy adag rápirult sajttal és fokhagymás tejföllel az igazi. Ha szereted a csípőset, füstölt csiliporral a tetején tálald.

január24., 06:04

Idézd meg a gyros ízeit ezzel a fűszeres görögsalátával!

Minket aztán nem kell kétszer hívni a giroszoshoz, ha arról van szó, de amikor egy kicsit egészségesebb verzióban dobnánk össze valami nagyon hasonlót, biztosan ezt a fogást választjuk.

március3., 06:00

Barna kenyérrel a legfinomabb ez a szilvalekváros, füstölt sajtos melegszendvics

A sajt és a szilva akkor is tökéletes páros, ha elsőre elég bizarr kombónak hangzik. Dobj rá néhány szelet napon szárított sonkát, pakold meg a tetejét snidlinggel és madársalátával, és meglátod, mennyire addiktív a végeredmény.

január23., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.