Egy kis juharszirup és sós vaj teheti ezt a menő reggelit még finomabbá, de ha úgy döntesz, hogy csak egy kis fahéjjal szórod meg, az is tökéletes lesz mellé.
Hozzávalók
- 2 darab tojás
- 5 deka mandulaliszt
- 1 teáskanál felolvasztott kókuszzsír
- 3 evőkanál xilit (vagy cukor)
- 3.5 deci natúr joghurt
- 0.5 mokkáskanál só
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- 2 marék áfonya
- 10 deka búzaliszt
- 1 teáskanál vaníliakivonat (elhagyható)
Elkészítés:
Dolgozd el alaposan, akár egy turmixban az összes hozzávalót az áfonyák kivételével, majd ha a tészta összeállt, keverd bele a gyümölcsöket is. Lassan, nagyon kis lángon egy kevés olajon süsd ki a palacsintákat nagyjából 10-10 centi átmérőjű adagokban. Még jobban haladsz velük, ha sütés közben egy-két percig fedő is kerül a serpenyőre. Juharsziruppal, citrushéjjal ízesített tejszínnel, vagy banánnal és sós vajjal tálald.