Bourbon csirke – ha már így hívják, egy kis whiskys máz is kerüljön a tetejére

Bourbon Chickennek nevezték el ezt a fogást névadói, mert állítólag egy kínai szakács készítette, aki egy Bourbon Street-i étteremben dolgozott, és itt alkotta meg a fűszeres csirkefalatokból álló fogást. Nagy csalódás lehetne a recept azoknak, akik egy jó kis whiskys pácra vagy szószra asszociáltak a nevéből, így nálunk a lelki sérülések érdekében egy klassz whiskys barbecue-szószos máz is került a csirkefalatokra.

Nincs más dolgod vele, csak jól befűszerezni, megsütni, és amíg készül, a mázat is összedobni. Ha elkészült, paprikás sült burgonyával és majonézes-csilis káposztasalátával tálalva is nagy sikere lesz. 

Combból és szárnyakból is készülhet.
Combból és szárnyakból is készülhet.Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre

A csirkéhez

  • 40 deka csirkehús (bármelyik részéből készítheted)
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 teásákanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 fél mokkáskanál gyömbér
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 evőkanál whisky
  • 1 evőkanál almaecet

A mázhoz

  • 1 kisebb csésze barbecue-szósz
  • 2 evőkanál whisky
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a húst, és keverd el jól a páclében, szerencsés, ha legalább 4 órán át benne is tudod hagyni. Ezek után forró olajban süsd meg a falatokat. Amíg készülnek, keverd el a máz hozzávalóit, majd ha megsültek, kend be őket az ízesített barbecue-szósszal, majd pirítsd még néhány percig a húsokat. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek